Palmestranden - Vai Strand

Vai, Kreta - WWW KORT
Vai Strand - Palmestranden

Vai Strand - Palmestranden

Vai Strand, også kendt som Palmestranden, er en af Kretas mest ikoniske og naturskønne strande, beliggende på den nordøstlige kyst af øen. Her er en beskrivelse af, hvad Vai Strand har at tilbyde

Smuk beliggenhed

Vai Strand er omgivet af en frodig palme-lund, der strækker sig helt ned til det gyldne sand og det krystalklare, azurblå vand i Det Ægæiske Hav. Denne unikke kombination af palmer, hav og sand giver stranden en tropisk atmosfære, der skiller sig ud fra andre strande på Kreta.

Palme-Lunden

Palme-lunden ved Vai Strand er en af de største i Europa og er et beskyttet naturreservat. Med mere end 5.000 palmer skaber denne frodige oase en fantastisk kulisse og giver besøgende mulighed for at nyde skygge og kølige briser fra havet.

Fantastisk badeoplevelse

Vandet ved Vai Strand er krystalklart og indbyder til svømning og snorkling. Den rolige og lavvandede lagune gør stranden til et ideelt sted for både børn og voksne at nyde en forfriskende dukkert eller slappe af i vandkanten.

Aktiviteter

Udover svømning og solbadning tilbyder Vai Strand også en række vandsportsaktiviteter som windsurfing og kajaksejlads. Der er også mulighed for at leje liggestole og parasoller, så besøgende kan nyde stranden i fuld komfort.

Faciliteter

På stranden finder man faciliteter som toiletter, brusere og omklædningsrum, samt forskellige tavernaer og caféer, hvor man kan nyde en forfriskning eller en lækker græsk frokost.

Kultur og historie

Ud over sin naturskønne skønhed har Vai Strand også en fascinerende historie og kultur. Ifølge lokal tradition blev palme-lunden plantet af fænicianske søfolk for over 2.000 år siden, og den har været et populært tilholdssted for rejsende og handelsmænd gennem århundrederne.

Vai Strand er således et fantastisk sted at tilbringe en dag med afslapning, natur og kultur, og det er bestemt et must-see rejsemål for enhver, der besøger Kreta.


Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.

 


Rejsemål: Europa > Grækenland > Kreta

Bystrand i Rethymnon

Velkommen til Kreta, perlen i det græske øhav og et sandt paradis for dem, der søger sol, kultur og enestående naturoplevelser.

Denne smukke ø, der siges at have Europas mildeste klima, åbner sine arme for rejsende og lokker med endeløse strande, majestætiske bjerge og en historie, der strækker sig tilbage til antikken.

Klima og natur

Kreta er begunstiget af det milde Middelhavsklima, og det er særligt tydeligt i sommermånederne, hvor nordvestenvinden, kendt som meltemi, bringer lidt køligere luft på de varme dage. Sommerregn er sjælden, og solen dominerer ofte himlen.

Foråret springer ud i begyndelsen af april og giver øen et farverigt tæppe af vilde blomster, mens duften af appelsiner og citroner fylder luften.

Kreta er en oase af naturlig skønhed, med mere end 150 km sandstrand og charmerende landskaber, der spænder fra frodige dale til imponerende bjergtoppe.

Strandliv og naturlige underværker

Kre ...Læs mere om Kreta


ArtiklerVi anbefaler