Rejsemål: Europa > Grækenland > Kreta

Plakias Strand - Plakias Beach

Velkommen til Kreta, perlen i det græske øhav og et sandt paradis for dem, der søger sol, kultur og enestående naturoplevelser.

Denne smukke ø, der siges at have Europas mildeste klima, åbner sine arme for rejsende og lokker med endeløse strande, majestætiske bjerge og en historie, der strækker sig tilbage til antikken.

Klima og natur

Kreta er begunstiget af det milde Middelhavsklima, og det er særligt tydeligt i sommermånederne, hvor nordvestenvinden, kendt som meltemi, bringer lidt køligere luft på de varme dage. Sommerregn er sjælden, og solen dominerer ofte himlen.

Foråret springer ud i begyndelsen af april og giver øen et farverigt tæppe af vilde blomster, mens duften af appelsiner og citroner fylder luften.

Kreta er en oase af naturlig skønhed, med mere end 150 km sandstrand og charmerende landskaber, der spænder fra frodige dale til imponerende bjergtoppe.

Strandliv og naturlige underværker

Kretas kystlinje er et sandt paradis for solbadning og vandsportentusiaster. To pragtfulde strande vest for Chania lokker med gyldent sand og det klare, azurblå Middelhav.

I det nordøstlige hjørne finder du Europas eneste naturlige palmelund, et unikt sted med en eksotisk atmosfære. Kournassøen, Chania-områdets naturlige ferskvandssø, fortryller med sit varierede økosystem og skifter karakter med årstiderne.

Bjergrige skatte

Kreta er bjergrig og prydet med fire imponerende bjergkæder. Léfka Ori, De Hvide Bjerge, er hjemsted for mere end 40 tinder, der rager over 2.000 meter over havets overflade.

Psiloritis, øens højeste punkt, står majestætisk i Midtkretas Ida-bjergmassiv. Lassithi-bjergene og Thripti-bjergkæden tilføjer en ekstra dimension til øens varierede landskab.

De samme kræfter, der formede bjergene, skabte også imponerende kløfter som Samaria-kløften, Europas længste kløft på ca. 18 km, og Dødens Dal, en dal navngivet efter fund af minoiske grave.

Historie og kultur

Kreta er dybt forankret i historie og mytologi. Øen har været hjemsted for den minoiske civilisation, en af de ældste i Europa. Opdag de arkæologiske skatte på steder som Knossos og Phaistos, der vidner om en rig kulturel arv.

Gå gennem de snoede gader i byer som Heraklion og Rethymno, hvor venetiansk og osmannisk arkitektur fortæller historien om Kretas komplekse fortid.

Eventyr i grotter og kløfter

Med mere end 2.000 huler rundt om på øen er Kreta et paradis for grotteentusiaster. Udforsk underjordiske labyrinter og undre dig over de naturlige formationer, der har udviklet sig gennem tusinder af år.

Kløfter som Samaria-kløften og Dødens Dal er ikke kun imponerende geologiske fænomener, men også steder af stor kulturel betydning.

Kretas unikke køkken

Din rejse til Kreta vil ikke være komplet uden at opleve øens enestående køkken. Nyd autentiske kretensiske retter, der er baseret på friske lokale råvarer, olivenolie, urter og krydderier.

Prøv moussaka, dakos, og lækre fiskeretter, og afslut måltidet med en smagfuld kop kretensisk vin.

Kreta - danskernes foretrukne ferieø

En ferie på Kreta er en rejse gennem tid og kultur, gennem bjerge og kløfter, langs strande og ind i hjertet af Middelhavets sjæl. Lad Kreta tryllebinde dig med sin skønhed, og skab minder, der vil vare evigt.


Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.> Agia Marina > Agia Pelagia > Agii Apostoli > Agios Nikolaos
> Chania > Chaniakysten > Elounda > Falasarna
> Heraklion > Kissamos > Koutouloufari > Platanias
> Rethymnon > Stalis

Troulakis Beach

Chania Kysten / Grækenland

SunCharter ferierejser

7 dage 07-07-2024 06:00 fra Aalborg

7.599,00


Alkionides (Lejligheder)

Chania Kysten / Grækenland

SunCharter ferierejser

7 dage 14-07-2024 06:00 fra Aalborg

6.999,00


Alkionides (Lejligheder)

Chania Kysten / Grækenland

SunCharter ferierejser

7 dage 30-06-2024 06:00 fra Aalborg

7.499,00ArtiklerVi anbefaler