Vikingeskibsmuseet

Vindeboder 12, 4000 Roskilde, Danmark - WWW KORT
Vikingeskibsmuseet

Vikingeskibsmuseet Richard Mortel

Vikingeskibsmuseet er et museum i Roskilde. Vikingeskibsmuseet er Danmarks museum for skibe, søfart og bådebygningskultur i oldtid og middelalder. Den ældste del af museet, Vikingeskibshallen, åbnede i 1969. Museet ligger lige ned til Roskilde fjord, og Vikingeskibshallen har vandet som levende bagtæppe.

Vikingeskibsmuseet i Roskilde blev etableret på baggrund af fundene fra Skuldelev i 1962. De fem skibe skulle udstilles et sted og derfor byggede man et nyt museum til disse skibe. I 1969 åbnede museet for gæster, og det var nu muligt at se de 5 Skuldelevskibe udstillet. Vikingeskibshallen er tegnet af Erik Christian Sørensen, og tanken var at bygningen skulle være som en stor montre omkring de fem skibe. På museet vises også skiftende særudstillinger og film om udgravningen af skibene.

I 1997 udvidedes Vikingeskibsmuseet med Museumsøen, hvor et bådeværft blev etableret. Her bliver der bygget skibe, og det er her at de rekonstruerede skibe er blevet til. Størstedelen af året kan museets omfattende bådsamling ses i Museumshavnen. Om vinteren ligger museets skibe og både på land. På Museumsøen findes også Café Knarr, Skoletjenesten, aktivitetsværksteder samt konference- og mødelokaler.

Wikipedia

Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.

 

Populært i Roskilde

Nordic Choice Hotels er Nordens største hotelkæde

ArtiklerVi anbefaler