Badesæsonen 2024 er startet

Badesæsom 2024

Badesæsom 2024

01-06-2024

I dag er det 1. juni, og det markerer den officielle start på badesæsonen. På denne lørdag er der blevet rejst 142 blå flag på strande over hele landet. Disse blå flag signalerer til badegæster, at de kan forvente rent badevand og gode faciliteter.

Ifølge Ritzau er antallet af blå flag dog lavere end sidste år og de foregående år. Årsagen er introduktionen af en ny ordning kaldet 'Badepunkt'. Strande, der er mærket med Badepunkt, får et kvalitetsstempel, som garanterer rent badevand, god sikkerhed samt enestående natur, kultur og friluftsmuligheder ved vandet, ifølge Friluftsrådet.

Det er også vigtigt at bemærke, at hvis en strand har et rødt flag hejst, betyder det, at badning frarådes. 


Rejsemål: Europa > Danmark

Ferielandet Danmark

Med mere end 8.700 kilometers kystlinje er du aldrig langt fra en strand i Danmark. Her er hav, fjorde, søer og åer, bakker og dale, grønne skove og frodige marker – og ikke mindst, en masse dejlige øer, store og små.
Danmark bliver ofte rost som værende et af de grønneste lande i verden.

Hver eneste sommer strømmer turister til landet, især til den jyske vestkyst som lokker med hvide uendelige sandstrande flankeret af klitterne. En badeferie ved den danske kyst i godt sommervejr kan bestemt være en uforglemmelig oplevelse.

Langs kysterne er de velkendte feriehuse beliggende fra syd til nord, og sommerhusferie er en yndet dansk ferieform.

Campingferie i Danmark er også rigtig populært blandt både danskere og udenlandske feriegæster. Med over 500 campingpladser, hvoraf de fleste har en naturskøn beliggenhed ved vand eller skov, er mulighederne mange.
Danmark er faktisk det land som har flest campister i forhold til dets indbygge ...Læs mere om Danmark
Nordic Choice Hotels er Nordens største hotelkæde

Artikler