Rejsemål: Danmark > Nordjylland > Aalborg

Aalborg havnefront om aftenen Kent Christoffersen

Festlige, spændende og charmerende Aalborg - med tilnavnet "Nordens Paris" - er beliggende i det nordlige Himmerland på sydsiden af Limfjorden.

Danmarks fjerde største by er utroligt mangfoldig og kan byde på et væld af oplevelser og sanselige indtryk.

Her er der fest og farver, med den verdenskendte Jomfru Ane Gade som nattelivets absolutte centrum, Karneval og byfester, barer og restauranter. Her er også ro og afslapning, parker og haver, lystbådehavne, friluftsbade, havnebad og endda en forholdsvis centralt beliggende campingplads i byen.

Som Nordjyllands kulturhovedstad tiltrækker Aalborg hvert år et stort publikum til koncerter, shows, teater, messer, udstillinger og forskellige former for underholdning.
De største trækplastre er her Aalborg Kongres & Kultur Center, Musikkens Hus, Nordkraft, Aalborg Teater og kunsmuseet Kunsten.

Som en gammel industri- og handelsby har Aalborg endvidere en smuk gammel bydel med sin helt egen charme og atmosfære. Midtbyen består af et stort netværk af gågader og torve. Her er der gode muligheder for sightseeing, hygge og shopping.

Aalborgs havnefront er helt fantastisk, og strækker sig hele vejen langs Limfjorden fra vestbyen til østbyen. Her varierer miljøet fra afslappende strandpark og lysthavnsmiljø til det mere hippe storbyprægede havneområde med kajpladser, spisesteder og kulturtilbud til det mere rå og industrielle område i østbyen.

Via Limfjordstunnelen, Limfjordsbroen og Jernbanebroen over Limfjorden er der forbindelse med Nørresundby på nordsiden, som ligger i det sydlige Vendsyssel.

Hvad kan jeg opleve i Aalborg ?

Som turist og besøgende i Aalborg kan du nyde rigtig mange forskellige oplevelser, kulturtilbud, seværdigheder og turistattraktioner.

Aalborgs seværdigheder

Hvad er mere oplagt at starte med end Aalborgs vartegn - Aalborgtårnet.

Med sin placering højt og centralt i Mølleparken er der garanti for en fantastisk flot udsigt hele vejen rundt ud over Aalborg og Nørresundby.

Herefter kunne turen nemt gå til Aalborg Zoo som ligger i Mølleskoven nær Aalborgtårnet. Dyreparken rummer mere end 1.500 dyr, fordelt på ca. 126 forskellige arter og er på ca. 8 hektar. Haven blev indviet i april 1935.

I samme område finder vi også Kunsten Museum of Modern Art Aalborg som er et kunstmuseum tegnet af den finske arkitekt Alvar Aalto. Museet fokuserer primært på kunst fra ca. 1900 og frem, og huser en samling af moderne kunst fra danske samt udenlandske kunstnere.

Oplevelser i Aalborg

Er du til fest og farver, så skal du selvfølgelig en tur i "Gaden" som vel nok er Danmarks mest berømte fest- og restaurationsgade "Jomfru Ane Gade" også kaldes af de lokale.
Den er en 300 meter lang gågade i Aalborg centrum, og består af mange restauranter, diskoteker og værtshuse.


Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.

Nordic Choice Hotels er Nordens største hotelkæde

ArtiklerVi anbefaler