Jomfru Ane Gade

Jomfru Ane Gade, 9000 Aalborg, Danmark - WWW KORT
God stemning i Jomfru Ane Gade

God stemning i Jomfru Ane Gade Jorge González González

Jomfru Ane Gade, eller Gaden som den ofte kaldes lokalt, er et ikonisk og livligt sted i det centrale Aalborg. Med sine 300 meter er det en af Danmarks længste restaurationsgader og et af de mest koncentrerede restaurations- og diskoteksmiljøer i landet.

Gaden er berømt for sit pulserende natteliv og tiltrækker tusindvis af mennesker i weekenderne. Med mere end 20 restauranter, diskoteker og værtshuse er der altid gang i gaden, og den oser af atmosfære og feststemning.

Men Jomfru Ane Gade er ikke kun et sted for festglade unge. I dagtimerne byder den på hyggelige restauranter og caféer, hvor man kan nyde en god middag eller en kop kaffe i afslappede omgivelser.

Historisk set har gaden været en del af Aalborgs handelsmiljø, men siden slutningen af 1500-tallet har den været et centrum for restaurationslivet. Navnet stammer sandsynligvis fra en Jomfru Ane, der boede i området i 1568.

I løbet af årene har Jomfru Ane Gade gennemgået en stor udvikling. Fra at være en almindelig gade for købmænd er den nu et vartegn for Aalborg og et brand, der markedsfører byen som en livlig og festlig destination.

I dag er gaden også en populær turistattraktion, og et hotel, Hotel Jomfru Ane, er åbnet i gaden for at imødekomme besøgendes behov.


Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.

 


Rejsemål: Danmark > Nordjylland > Aalborg

Motorshow i lystbådehavnen

Festlige, spændende og charmerende Aalborg - med tilnavnet "Nordens Paris" - er beliggende i det nordlige Himmerland på sydsiden af Limfjorden.

Danmarks fjerde største by er utroligt mangfoldig og kan byde på et væld af oplevelser og sanselige indtryk.

Her er der fest og farver, med den verdenskendte Jomfru Ane Gade som nattelivets absolutte centrum, Karneval og byfester, barer og restauranter. Her er også ro og afslapning, parker og haver, lystbådehavne, friluftsbade, havnebad og endda en forholdsvis centralt beliggende campingplads i byen.

Som Nordjyllands kulturhovedstad tiltrækker Aalborg hvert år et stort publikum til koncerter, shows, teater, messer, udstillinger og forskellige former for underholdning.
De største trækplastre er her Aalborg Kongres & Kultur Center, Musikkens Hus, Nordkraft, Aalborg Teater og kunsmuseet Kunsten.

Som en gammel industri- og handelsby har Aalborg endvidere en smuk gammel bydel med sin helt ege ...Læs mere om Aalborg
Nordic Choice Hotels er Nordens største hotelkæde

ArtiklerVi anbefaler