Rejsemål: Europa > Litauen > Kaunas

Kaunas, Litauen

Kaunas er med sin interessante historie og velbevarede arkitektur, krydret med mange spændende kulturoplevelser - en helt speciel storbyoplevelse.
Besøg f.eks den charmerende gamle bydel - Old Town, og udforsk byens historiske kirker, forte og slotte.

Slap af i en af de hyggelige parker, se en forestilling på et af byens mange teatre, nyd stemningen på et af de mange torve, sluk sulten og tørsten på en hyggelig restaurant eller cafe, tag på shopping eller oplev byens charme ved blot at slentre igennem den.

Kaunas ligger centralt placeret i Litauen, i en dal som er dannet af floderne Nemunas og Neris.

I Kaunas centrum er der 2 gågader, den 2 km lange Laisvės alėja (dansk: ~ Frihedsalleen), med lindetræer, og dens fortsættelse, Vilniaus gatvė, der fører til den gamle bydel i Kaunas.

Følgende steder kan være af interesse:

Kaunas slotsruin Kaunas slot, en borg fra det 14. århundrede, Vytautas kirke, en af de ældste kirker i Litauen og den ældste i Kaunas, Kaunas Katedral Basilica, den største Gotiske bygning i Litauen, med sen-barok indreting, Skt. Georges kirke, hvor rygterne sagde, at det var et danseinstitut under besættelsen af Soviet, Pažaislis klosteret, i Barok stil, Skt. Michael kirke, ny-byzantinske stil, Kristi Genopstandelseskirke med en flot panorama udsigt, Kaunas zoologiske have, den eneste statsejede zoologiske have i Litauen, Kaunas fort, militært fort bygget i det 18 og 1900-tallet. Indeholder bl.a.Holocaust stedet Ninth Fort, Kaunas botaniske have,


Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.










Dele-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.



Populært i Kaunas

Artikler



Vi anbefaler