Rejsemål: Europa > Litauen > Kaunas

Žaliakalnis Funicular Railway Bernardaas

Litauens andenstørste by Kaunas ligger centralt placeret i landet, i en dal hvor floderne Nemunas og Neris mødes og flettes sammen ved byens historiske centrum.

Kaunas er med sin interessante historie og velbevarede arkitektur, krydret med mange spændende kulturoplevelser - en helt speciel storbyoplevelse.
Besøg f.eks den charmerende gamle bydel - Old Town, og udforsk byens historiske kirker, forte og slotte.

Slap af i en af de hyggelige parker, se en forestilling på et af byens mange teatre, nyd stemningen på et af de mange torve, sluk sulten og tørsten på en hyggelig restaurant eller cafe, tag på shopping eller oplev byens charme ved blot at slentre igennem den.

Unikt gågademiljø

I Kaunas centrum finder du et virkelig charmerende gågademiljø med 2 gågader i forlængelse af hinanden. I Kaunas midtby ligger den 1,6 km lange gågade Friheds Alléen - Laisvės alėja - som er en bred gågade med en flot grøn allé af lindetræer plantet i midten, springvand, bænke, kunstværker, torve, sidegader og hyggelige pladser.
Den lange gågade, som er en af de længste gågader i Europa, fortsætter til den mindre brostensbelagte gågade Vilniaus gatvė i den gamle bydel i Kaunas.

Hele gågadesystemet er perfekt til shopping, afslapning, spisning på en af de mange restauranter, og hygge på barer og caféer, især i sommerperioden.

Hvad kan jeg opleve i Kaunas ?

Byen byder på mange interessante steder og oplevelser, bl.a.:

Kaunas slotsruin som er resterne af en borg helt tilbage fra det 14. århundrede, Vytautas kirke, en af de ældste kirker i Litauen og den ældste i Kaunas, Kaunas Katedral Basilica, den største Gotiske bygning i Litauen, med sen-barok indreting, Skt. Georges kirke, hvor rygterne sagde, at det var et danseinstitut under besættelsen af Soviet, Pažaislis klosteret, i Barok stil, Skt. Michael kirke, ny-byzantinske stil, Kristi Genopstandelseskirke med en flot panorama udsigt, Kaunas zoologiske have, den eneste statsejede zoologiske have i Litauen, Kaunas fort, militært fort bygget i det 18 og 1900-tallet. Indeholder bl.a.Holocaust stedet Ninth Fort, Kaunas botaniske have,


Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.Populært i Kaunas

ArtiklerVi anbefaler