Rejsemål: Europa > Danmark > Bornholm

Dueoddefyret

Bornholm er et populært rejsemål for mange mennesker i det baltiske område, samt turister fra Sverige, Norge, Tyskland, Polen og Danmark, som er et almindeligt syn i sommertiden.

Bornholm er Danmark's kronjuvel. "Østersøens perle" har sandstrande på den sydlige del af øen, som er kendt for dens Middelhavsagtige lys og stemning. Øens skove udstråler en mere "vild" følelse, end man finder andre steder i det tætbefolkede Danmark. Selvom Bornholm stort set er ukendt for ikke nordeuropæere, er solskinsøen et foretrukket feriested for skandinaver, tyskere og polakker. Øens position i midten af Østersøen (det er tættere på Sverige, Polen og Tyskland end i resten af Danmark) giver både en afsondret, men også international atmosfære.

Bornholm er beliggende i Østersøen 37 km syd for Sverige. Øen er cirka 588 kvadratkilometer og har 158 km kystlinie. Bornholm er kendt for sine røgede sild, høje kvalitet af kunst og håndværk, og sin smukke natur.

Større byer:
Rønne - Den største by med cirka 10.000 indbyggere.
Neksø (eller Nexø)
Gudhjem
Allinge-Sandvig
Aakirkeby
Svaneke
Listed
Hasle
Snogebæk
Dueodde
Arnager

Andre destinationer:
Hammershus - En stor ruin på det nordligste punkt på øen.
Joboland - En forlystelsespark med et lille vandland, dyr og forlystelser.
Almindingen - Den tredje største skov i Danmark.
Bornholms Kunstmuseum - Den største kunstsamling på Bornholm. Omfatter kunstnere som Oluf Høst (host), Karl Isakson og mange andre.
Middelaldercentret på Bornholm - En lille genopbygget by fra middelalderen. De har boder, demonstrationer, mad, kunstnere og særlige aktiviteter for børn. Hvert år afholdes et stort marked i en uge i midten af juli. Entusiaster fra forskellige lande deltager, og centrum er forvandlet til et stort teater med alle slags scener fra det daglige-liv i middelalderen. Klimaks er en kæmpe kamp med kanon røg, bueskytter, turnering på hesteryg og riddere i rustning.

Andre seværdigheder:
Dueodde.
Rundkirker.
Den gamle del af Rønne.

Skove:
Almindingen - Den tredje største skov i Danmark
Paradisbakkerne er et privatejet skov- og naturområde på Bornholm. Det udgør den østlige ende af det samlede skovområde (i alt ca. 6.200 ha), der dækker det meste af det centrale Bornholm. Hele området var tidligere højlyng, men er siden begyndelsen af 1800-tallet løbende blevet tilplantet med skov. I dag findes kun mindre arealer tilbage som højlyng, fx Årsdale Ret, der ligger midt i Paradisbakkerne.

Strande:
Dueodde - Sandet er ultrafint og indbydende. Vandet er klart og rent med masser af sandbanker, så der er både lavt og dybt vand tæt på kysten.
Balka - Balka er den mest populære strand på Bornholm. Den er flere kilometer lang og har meget fint sand og lavt vand.
Antoinette - En strand nord for Rønne, rigeligt plads til at være dig selv og nyde vejret og havet.
Slotslyngen - vild natur nær Hammershus.

Spise:
Røgede sild er en specialitet for øen. Du kan få dem på røgerier i kystbyerne, såsom Arnager, Gudhjem og Snogebæk, hvor de også sælger andre fisk og skaldyrsdelikatesser.
Sol over Gudhjem - Røget sild på rugbrød med rå æggeblomme på toppen.
Marinerede sild.
Andre fisk og skaldyr. F.eks. rejer, laks, tunge og ål.
En anden specialitet for øen er rugkiks, lavet af Johannes Dam i Aakirkeby
En stort udvalg af lokale oste.

Den nemmeste måde at udforske Bornholm er på cykel, den længste afstand på øen er 36 km. Der er gode cykel-faciliteter over hele Bornholm. Det er nemt at leje en cykel på Bornholm.

Sommerhusudlejning på Bornholm:
Du kan leje et sommerhus næsten overalt på øen. Sommerhusene ligger ofte indenfor få hundrede meter fra kysten. Mange sommerhuse er mindre hyggelige feriehuse, der findes dog også større luksussommerhuse med egen swimmingpool, spabad og sauna - ofte med havudsigt og let adgang til badestranden.
Der findes flere feriehusudlejnings-bureaer som håndterer udlejning af ferieboligerne.
Privat sommerhusudlejning er også en god mulighed for en dejlig sommerhusferie med familien eller vennerne på denne herlige ferieø.

Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.

> Aakirkeby > Balka > Dueodde > Hasle
> Nexø > Rønne


Populært på Bornholm

Nordic Choice Hotels er Nordens største hotelkæde

ArtiklerVi anbefaler