Kabelbanerne i Kaunas - Aleksotas Funicular

Kaunas - WWW KORT
Aleksotas kabelbanen i Kaunas

Aleksotas kabelbanen i Kaunas Michal Gorski

Kabelbanen "Aleksotas Funicular" som går op til udsigtsplatformen på toppen af Aleksotas-bakken starter fra enden af "​​Vytautas Den Store Broen". Fra udsigtsplatformen kan man nyde en storslået panoramaudsigt ud over den gamle bydel i Kaunas.

Kabelbanen som har en længde på 132,9 m, er bygget på højre bred af Nemunas-floden og fungerer stadig med det originale trækkraftudstyr, vogne og platforme fra kabelbanens officielle åbning den 6. december 1935.

I 2015 modtog 44 objekter i Kaunas det europæiske kulturarvsmærke, heraf var Aleksotas Funicular et af dem.

Der er 2 kabelbaner i Kaunas. Den anden kabelbane "Žaliakalnis funiculare" ligger i den centrale bydel i Kaunas og kører ligeledes til en seværdighed og et udsigtspunkt over byen, nemlig Christs Resurrection Church - Vor Herre Jesu Kristi opstandelseskirke.


Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.

 


Rejsemål: Europa > Litauen > Kaunas

Gågade i Kaunas August BigHead

Litauens andenstørste by Kaunas ligger centralt placeret i landet, i en dal hvor floderne Nemunas og Neris mødes og flettes sammen ved byens historiske centrum.

Kaunas er med sin interessante historie og velbevarede arkitektur, krydret med mange spændende kulturoplevelser - en helt speciel storbyoplevelse.
Besøg f.eks den charmerende gamle bydel - Old Town, og udforsk byens historiske kirker, forte og slotte.

Slap af i en af de hyggelige parker, se en forestilling på et af byens mange teatre, nyd stemningen på et af de mange torve, sluk sulten og tørsten på en hyggelig restaurant eller cafe, tag på shopping eller oplev byens charme ved blot at slentre igennem den.

Unikt gågademiljø

I Kaunas centrum finder du et virkelig charmerende gågademiljø med 2 gågader i forlængelse af hinanden. I Kaunas midtby ligger den 1,6 km lange gågade Friheds Alléen - Laisvės alėja - som er en bred gågade med en flot grøn allé af lind ...Læs mere om Kaunas


ArtiklerVi anbefaler