Fiskeri- og Søfartsmuseet

Tarphagevej 2, 6710 Esbjerg V, Danmark - WWW KORT
Sæler under vandet

Sæler under vandet

Fiskeri- og Søfartsmuseet er et museum i Esbjerg, der beskæftiger sig med fiskeri og søfart. Museet har udstillinger om begge emner, samt et saltvandsakvarium og et sælarium. Desuden er der skiftende særudstillinger. Museet er blandt de 50 mest besøgte turistattraktioner i Danmark.

Museet blev etableret i april måned 1968, og beskæftigede sig i første omgang med fiskeri. Allerede fra starten havde man et saltvandsakvarium, og i 1976 blev dette udvidet med et bassin til sæler. I 1989 begyndte man et udendørs område der viser hvordan fiskerlejer, mindre havne og træskibsværfter så ud omkring 2. verdenskrig. Området er løbende blevet udvidet.

I 2000 blev der indviet en ny permanent udstilling om søfart på næsten 2.000 m2. Udvidelsen indholder også bibliotek, magasiner og kontorer. Saltvandsakvariet blev renoveret og udvidet i 2002, og i 2013 blev et moderniseret sælarium indviet.

Wikipedia

Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.

 


Rejsemål: Europa > Danmark > Sønderjylland

Dybbøl Mølle Gorm Casper

Sønderjylland er grønne marker og dale, skove og fjorde, hav og strand. Området oser af kultur, historie, sjov og underholdning for hele familien og naturoplevelser. Der er masser af gode og børnevenlige strande med roligt og lavt vand ud mod Lillebælt og rundt om øen Als og halvøen Kegnæs. Mod vest sætter Vadehavet med tidevand og den flade marsk sit karakteristiske præg på regionen.

Sydjylland er grænseland til Tyskland, og det ses tydeligt i både traditioner og byggestil. Flensborg Fjord danner en naturlig grænse fra Als til Kruså.

Rømø har én lang og bred strand med det fineste hvide sand, hvor Nordsøen ruller ind med skiftende styrke alt efter vind og vejr.

Mod vest er landskabet præget af Vadehavet, og udsigten over det flade marskland er uendelig. Høje diger beskytter mod tidevand og stormflod og gør marsken til et kæmpe græsningsområde for kvæg og får. I Tøndermarsken ved Højer og ved Ribe kan du opleve sluserne, som sik ...Læs mere om Sønderjylland


Populært i Sønderjylland

Nordic Choice Hotels er Nordens største hotelkæde

ArtiklerVi anbefaler