Den Blå Planet

Jacob Fortlingsvej 1, 2770 Kastrup - WWW KORT
Den Blå Planet

Den Blå Planet Daniel

Den Blå Planet er et udstillingsakvarium i Kastrup på Amager i Storkøbenhavn. Det blev indviet 21. marts 2013 og er efterfølgeren til det tidligere Danmarks Akvarium.

Anlægget er 12.000 kvadratmeter inkl. udearealer og indeholder 20.000 dyr fordelt på 450 arter. Den samlede akvarievolumen udgør 7 mio. liter.

Den Blå Planet er blandt Danmarks 10 mest besøgte attraktioner.

Den Blå Planet er opdelt i en række områder hvoraf de største udgøres af oceaniet, Amazonas – den sunkne skov, koralrevet og Afrikas søer. Anlægget indeholder 20.000 dyr, heraf 17.000 nyindkøbte, fordelt på 450 forskellige arter og var ved åbningen Nordeuropas største. Der er i alt 53 akvarier med 7 mio. liter vand, hvoraf oceantanken alene indeholder 4 mio. liter vand. De største fisk er hammerhajerne, der bliver over tre meter lange, når de er udvoksede i 2023

Wikipedia

Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.

 


Rejsemål: Sjælland > Nordsjælland > København

Strøget i København

København

Danmarks hovedstad København er turistmagnet for mange, både danskere og udlændinge.

De fleste udenlandske turister i København kommer fra Sverige, Norge og Tyskland.

Den danske hovedstad er desuden grænseby og centrum for Øresundsregionen, som er Nordens største metropolregion. Siden 2000 har København og Malmø været forbundet af Øresundsforbindelsen.
Byen ligger på Sjællands østkyst og strækker sig ind over dele af Amager. En række broer og en tunnel forbinder de sjællandske og amagerske bydele.
I København findes Danmarks centrale institutioner som Folketinget, kongehuset, højesteret og centraladministrationen.

Byen er på trods af sin yderlige placering i Danmark nationens kulturelle og økonomiske center og et vigtigt trafikknudepunkt med Nordens største lufthavn, Danmarks største banegård og en af de største havne, samt kulturinstitutioner som Parken, Nationalmuseet, Tivoli, Glyptoteke ...Læs mere om København
Populært i København

Nordic Choice Hotels er Nordens største hotelkæde

ArtiklerVi anbefaler