Bunkermuseet Hirtshals

Kystvejen, 9850 Hirtshals - WWW KORT
Bunkermuseet i klitterne

Bunkermuseet i klitterne Lena Dyrdal Andersen

Skjult i klitterne omkring Hirtshals fyr findes en del bunkers, et helt fort bygget af tyskerne som en del af Atlantvolden under 2. verdenskrig. Vendsyssel Historiske Museum har overtaget anlægget, og det hedder i dag Bunkermuseet.

Bunkermuseet Hirtshals 10. batteri er Danmarks eneste udgravede, komplette tyske forsvarsanlæg fra 2. verdenskrig, der er åben for publikum.

Anlægget ligger i et naturområde på 450 m × 750 m for foden af Hirtshals Fyr og rummer 54 udgravede bunkere samt kanon-, morter- og maskingeværstillinger og radar- og lyskasteranlæg, i alt 70 lokaliteter, forbundet af 3,5 km løbegange.

De fleste bunkere hører til det såkaldte 10. batteri. Derudover indgår også en del af havnekaptajnens stillinger, som også er en del af museumsområdet.

Wikipedia

Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.

 


Rejsemål: Danmark > Nordjylland > Hirtshals

Hirtshals

Hirtshals ligger i Vendsyssel og er en fiskeri- og færgeby med 5.733 indbyggere (2020).
Hirtshals er især kendt for sine havne:
fiskerihavnen og færgehavnen.
Byen er opstået omkring havnen der blev bygget 1919 – 1931.

Beliggenheden ved Nordsøen gjorde, at man tidligt fik bygget et fyr på stedet: Hirtshals Fyr.

Fiskeri spiller en stor rolle for byen ligesom turisme, herunder sommerhusudlejning.

I byen ligger Nordsømuseet med et af Europas største akvarier; det var i 2003 udsat for en ødelæggende brand, men er genopbygget.

Hirtshals er hvert år vært for flere arrangementer, eksempelvis Naturmødet, samt Musik Under Trappen ligesom der afholdes en stor fiskefestival der strækker sig over flere dage.

Fra Hirtshals er der blandt andet færgeforbindelse til Kristiansand og Larvik med Color Line, til Kristiansand, Stavanger, Bergen og Langesund med Fjord Line og til Tórshavn, Seyðisfjörður med Smyril Line, hv ...Læs mere om Hirtshals
Populært i Hirtshals

Nordic Choice Hotels er Nordens største hotelkæde

ArtiklerVi anbefaler