Rejsemål: Spanien > Kanariske Øer > Tenerife

Loro Park, Tenerife

Tenerife (Isla de Tenerife) strækker sig majestætisk ud i Atlanterhavet som den største af De Kanariske Øer, beliggende omkring 300 kilometer fra Afrikas kyst.

Øen, af vulkansk oprindelse, byder på en fascinerende blanding af naturlige underværker, kulturelle oplevelser og solrige strande.


Attraktioner og oplevelser

Tenerife er især kendt for sin imponerende caldera, Las Cañadas, der rejser sig stejlt fra havet til omkring 2200 meter over havets overflade.

Inde i calderaen ligger den majestætiske vulkan Teide, som med sine 3718 meter udgør Spaniens højeste punkt. Besøg Teide Nationalpark for en spektakulær udsigt over dette naturlige vidunder.

Andre seværdigheder inkluderer historiske byer som La Laguna, en UNESCO-verdensarvsby, og den pulserende hovedstad, Santa Cruz de Tenerife. Slap af på de gyldne strande i syd eller udforsk den mere frodige og grønne nordlige del af øen.


Vejret

Tenerife nyder et behageligt oceanisk klima med dagtemperaturer mellem 20° og 25° hele året rundt. Den nordlige del er mere frodig og nedbørsrig, mens den sydlige del byder på tørt og solrigt vejr, typisk for det "vulkanske klima."


Mad og drikke

Prøv lokale retter som "papas arrugadas" (rynkekartofler) med mojo-sauce, friskfanget fisk og skaldyr samt den lokale ost, "queso fresco." Når det kommer til drikkevarer, bør du smage på de lokale vine, der har vundet international anerkendelse.


Transport

Tenerife har en veludbygget infrastruktur med en stor international lufthavn, motorvejsnet, et tæt net af busser og stabil vand- og elforsyning. Leje af bil er populært for at udforske øen, men der er også et omfattende netværk af busser.


Økonomi og shopping

Hovederhvervet på Tenerife er turisme, og øen modtager årligt cirka 5,5 millioner besøgende. Der er gode shoppingmuligheder i byerne som Santa Cruz og Puerto de la Cruz, hvor du kan finde alt fra lokale kunsthåndværk til internationale mærker.


Overnatning

Populære steder at overnatte inkluderer de solrige feriebyer i syd som Playa de las Américas og Los Cristianos samt de mere afslappede områder i nord som Puerto de la Cruz og La Orotava.

Tenerife er en ø rig på kontraster, der byder på alt fra storslåede vulkanlandskaber til pulserende byliv. Uanset om du er interesseret i eventyr, afslapning eller kulturelle oplevelser, vil Tenerife opfylde dine feriedrømme.


Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.

Populært på Tenerife

ArtiklerVi anbefaler