Rejsemål: Grækenland > Dodekaneserne > Rhodos

Rhodos Royal faliraki Francesco Sgroi

Solskinsøen Rhodos

Man kan godt forstå at den populære ferieø Rhodos også kaldes ”Solskinsøen”. Med over 300 solskinsdage om året, kombineret med den næsten konstante og lette middelhavsbrise, er klimaet utroligt behageligt.
Her er der garanti for sol og varme.

Rhodos ligger helt nede i det syd-østlige hjørne af det græske øhav, kun omkring 20 km fra Tyrkiet. Rhodos er omkranset af 2 store have - Det Ægæiske Hav mod vestkysten og Middelhavet mod østkysten.

Rundt om på Rhodos ligger der mange dejlige strande som er velegnede til badning, afslapning, leg og vandsport. De nordvestlige kyster er populære blandt surfere da der her er mere vind.

Vestkysten er frisk og blæsende. Østkysten, som ligger i læ for vinden, er til gengæld foretrukket af familier og badegæster som nyder de skønne badestrande. På østkysten er der normalt også et par grader varmere på p.g.a læforholdene.

Tager du en tur længere ind på øen, finder du et charmerende grønt landskab med små byer, lunde og plantager.

Rhodos er en bjergrig ø, og det højeste bjerg på øen er Attavyros (eller Atavyros), med en højde på 1.215 meter. Herfra er der en betagende udsigt over øen.

Hvad er Rhodos kendt for ?

Rhodos er kendt som en populær ferieø med garanti for sol og varme, og et behageligt klima. Samtidigt er øen kendt for historiske steder som den gamle bydel i Rhodos by, Lindos Akropolis, Filerimos og ikke mindst den smukke natur og de mange fine strande.
Rhodos by er kendt for Kolossen på Rhodos der lå ved Mandraki-havnen. Den blev ødelagt af et jordskælv i 226 f.kr.

Den gamle bydel i Rhodos by er et rent fæstningsværk. Bydelen er fuld af historie, spændende indtryk og seværdigheder. Her er palads, riddergade, moske, kirker og smalle stenbelagte gader.
Den gamle bydel er et absolut ”must see” på Rhodos.

På Rhodos nordligste punkt ligger et akvarium under jorden.

Oldtidsområdet Akropolis på bjergtoppn ved Lindos er en stor og populær turistattraktion. Lindos Akropolis er ældre end Akropolis i Athen.

”Den Hvide By” kaldes byen Lindos også p.g.a. de mange karakteristiske hvide huse. Lindos ligger nedenfor Lindos Akropolis på østkysten, 40 km syd for Rhodos by.
Lindos ”den hvideby” er på UNESCOs liste over bevaringsværdige byer .

Er du til flotte naturoplevelser, så er en tur til den smukke dal Sommerfugledalen et yndet udflugtsmål som bestemt kan anbefales.

De dejlige strande på Rhodos

Rundt omkring på den 220 km lange kyststrækning ligger der mange dejlige strande, nogle små og uberørte, andre store og populære sandstrande – men alle med sol, varme og azurblåt, klart vand.
Her er masser af muligheder for at nyde en behagelig strandferie.

Af populære strande kan nævnes: Tsambika beach, Prasonisi beach, Ellis beach, Anthony Quinn Bay, Faliraki Beach, Stegna Beach, Agathi beach, Ialyssos beach og Ixia beach.

Vandsjov på Rhodos

Grækenlands største vandland finder du på Rhodos. I Faliraki på østkysten ligger Water-Park Faliraki med store vandrutsjebaner, bølgebassiner og sjove vandaktiviteter.
Her kan hele familien have en sjov dag.

Rhodos Lufthavn

Rhodos Lufthavn "Diagoras" ligger ved byen Paradisi. Fra lufthavnen til Rhodos by er der 16 km.

Mad og drikke på Rhodos

Det græske køkken er kendt for sine friske og smagfulde retter, og Rhodos er bestemt ingen undtagelse.
Øen er fuld af store og små madsteder som serverer traditionel græsk mad.

En særlig græsk spise som oprindeligt stammer fra Rhodos er pitaroudia. Pitaroudia er fritter lavet af en blanding af kikærter, løg, tomater, mynte, spidskommen og krydderier.
De steges i olivenolie til de er gyldenbrune, og serveres ofte med tzatziki dip som tilbehør.

Har du appetit på en ægte snack fra Rhodos, skal du prøve melekouni, som bl.a. består af sesamfrø og timianhonning.

Rhodos var en af ​​de første græske øer til at dyrke druer og fremstille god vin. Her er endda mulighed for at besøge en af de lokale vingårde og smage deres vine.

Hvar stor er Rhodos ?

Det er den næststørste græske ø efter Kreta, med et areal på 1400 km² og en kystlinie på 220 km. Den er ca. 80 km lang og 38 km bred. Øen Rhodos er en af øerne i Dodekaneserne.


Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.> Faliraki > Ialyssos > Ixia > Kolymbia
> Kremasti > Lindos > Rhodos By

Ixian Grand (All Inclusive)

Rhodos By og Ixia / Grækenland

SunCharter ferierejser

14 dage 07-09-2024 06:00 fra Aalborg

19.899,00


Angela Downtown Hotel (Morgenmad)

Rhodos By og Ixia / Grækenland

SunCharter ferierejser

14 dage 22-06-2024 06:00 fra Aalborg

7.999,00


Sol by Melia Cosmopolitan Hotel m/ All Inclusive

Ialyssos / Ixia / Kremasti / Grækenland

SunCharter ferierejser

14 dage 20-07-2024 06:00 fra Aalborg

17.699,00Populært på Rhodos

ArtiklerVi anbefaler