Rejsemål: Europa > Kroatien

Split, Kroatien

Kroatien er et smukt ferieland, der tiltrækker tusindvis af danske turister hvert år. Med sine spektakulære kyststrækninger, det krystalklare Adriaterhav, historiske byer og storslåede natur er det ikke svært at forstå, hvorfor Kroatien er så populært blandt danskere.

Kyststrækninger og øer

Kroatiens kyststrækninger er en af landets største attraktioner. Fra Istriens grønne bakker og Kvarners maleriske øer til Dalmatiens dramatiske klipper og bugter, er der et utal af smukke steder at udforske.

Øerne som Hvar, Brac og Korcula er også populære blandt turister og byder på charmerende landsbyer, skjulte bugter og fantastiske strande.

Historiske byer

Kroatien er rig på historie og kultur, og landet er hjemsted for mange velbevarede historiske byer og steder. Dubrovnik, også kendt som "Perlen ved Adriaterhavet", er en af Kroatiens mest ikoniske byer med sin imponerende gamle bydel omgivet af middelalderlige mure.

Andre bemærkelsesværdige byer inkluderer Split med sit imponerende Diocletians palads, Zadar med sin unikke havorgel og Zagreb, landets livlige hovedstad.

Natur og aktiviteter

Kroatien tilbyder en bred vifte af udendørsaktiviteter og naturoplevelser. Fra vandreture og cykelture i nationalparker som Plitvice-søerne og Krka til rafting på floder som Cetina og Una, er der masser af muligheder for at komme tæt på naturen. Dykning, sejlads og snorkling er også populære aktiviteter langs kysten.

Mad og drikke

Kroatisk mad er en lækker blanding af middelhavskøkkenet og centraleuropæiske påvirkninger. Prøv lokale retter som cevapi (grillede kødboller), risotto med skaldyr, og dalmatisk peka (langtidsstegt kød og grøntsager). Kroatiens vinområder som Peljesac og Istria producerer også fremragende vine, der er værd at prøve.

Bilferie og camping

Mange danskere vælger at udforske Kroatien på bilferie, da landet har et veludviklet vejnetværk og gode forhold for bilkørsel. Camping er også populært, og der er masser af campingpladser langs kysten og i nationalparkerne, der tilbyder fantastiske faciliteter og smukke naturomgivelser.

Transport og infrastruktur

Kroatien har en god infrastruktur, der gør det nemt at rejse rundt i landet. Ud over bilferie kan du også bruge offentlig transport som busser og færger til at komme rundt mellem byer og øer. Landets lufthavne, herunder Zagreb, Split og Dubrovnik, forbinder Kroatien med mange internationale destinationer.

Kort sagt tilbyder Kroatien alt, hvad en feriedrøm kan ønske sig - fra solrige strande og historiske byer til eventyrlige natur og lækker mad. Det er ikke underligt, at så mange danskere vender tilbage til Kroatien år efter år for at nyde alt, hvad landet har at byde på.


Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.

> Dalmatien-Split > Dalmatien-Zadar > Istrien


Populært i Kroatien

ArtiklerVi anbefaler