Rejsemål: Danmark > Nordjylland > Kandestederne

Sommerhuse i klitterne

Kandestederne er en idyllisk bebyggelse beliggende ved vestkysten af Skagen Odde, ca. 15 km sydvest for det populære feriested Skagen. Oprindeligt grundlagt i 1777, har Kandestederne udviklet sig fra at være en samling af gårde til at blive et eftertragtet sommerhusområde og badested.

Den tidlige historie om Kandestederne er præget af landbrug og fiskeri, hvor beboerne kæmpede med de udfordringer, der kom med den sandflugt, der truede med at dække deres gårde. Som følge heraf blev gårde revet ned og genopført længere mod vest, hvor Kandestederne nu ligger.

I begyndelsen af 1900-tallet begyndte de første feriegæster at besøge Kandestederne, og i takt med turismens vækst blev to af gårdene omdannet til hoteller. Disse hoteller, Hjorths Badehotel og Kokholms Hotel, blev hurtigt populære blandt det bedre borgerskab fra København og tiltrak besøgende, der søgte fred og ro ved Vesterhavet.

I dag består Kandestederne primært af Hjorths Badehotel og Kokholms Hotel samt omkring 150 sommerhuse, der tiltrækker feriegæster fra både Danmark og udlandet. Området er kendt for sine smukke klitlandskaber, brede sandstrande og rolige atmosfære, hvilket gør det til et ideelt rejsemål for dem, der søger afslapning og naturskønne omgivelser.


Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.











Populært i Kandestederne

Nordic Choice Hotels er Nordens største hotelkæde

Artikler



Vi anbefaler