Rejsemål: Danmark > Nordjylland > Hulsig

Skagen Strand Feriecenter

Hulsig er mere end bare en bebyggelse i det nordlige Jylland. Det er et sted, hvor naturen hersker med sine grå sandklitter og åbne vidder. Beliggende ved landevej 40 sydvest for Skagen, er Hulsig omgivet af et barskt, men betagende landskab, der trækker besøgende til fra nær og fjern.

Midt i dette rå og storslåede terræn ligger Hulsig Hede, et fredet naturområde med en fascinerende historie. Her finder man Hulsig Station og Hulsig Kirke, der står som stille vidner om områdets fortid og kulturelle arv. Og lad os ikke glemme en af landets sjældne skatte - en flok klitfår, der vandrer frit i dette uberørte landskab.

Hulsig Hede er et hedeområde uden beboelse, der dækker et imponerende areal på 2.170 hektar. Denne vidunderlige naturperle består af klitgræs, lyng og klitter, der strækker sig fra kyst til kyst over Skagen Odde. Fra de stenede sletter mod vest til de imponerende vandreklitter, er Hulsig Hede et sandt paradis for naturelskere og eventyrlystne sjæle.

Klitternes dannelse kan dateres tilbage til bronzealderen og har udviklet sig markant gennem århundrederne. Beskyttet siden 1940, er dette en skat af flora og fauna, der trives i det barske miljø. Klitkambunke, engelsød, timian og gul snerre er blot nogle få af de planter, der pryder dette uberørte landskab, mens en mangfoldighed af fuglearter kredser over himlen.

For de eventyrlystne er der den asfalterede cykelsti, Hulsigstigen, der strækker sig fra Skagen til Hulsig, og som giver mulighed for at udforske dette enestående landskab på to hjul.

Hulsig er mere end bare et sted på landkortet. Det er en oplevelse af natur, historie og eventyr, der venter på at blive udforsket og beundret. Så tag turen til Hulsig og lad dig fortrylle af denne unikke perle ved Skagen Odde.


Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.











Nordic Choice Hotels er Nordens største hotelkæde

Artikler



Vi anbefaler