Rejsemål: Grækenland > Kreta > Chaniakysten

Chaniakysten er populær

Chaniakysten som ligger i den nordvestlige del af Kreta, er ikke uden grund et af Kretas mest populære ferieområder.
Her ligger en perlerække af smukke og hyggelige feriebyer lige ud til middelhavet, med krystalblåt vand og lange hvide sandstrande.

Klimaet ved Chaniakysten er dejligt mildt, med mange soltimer og en behagelig varme – helt perfekt til sol- og badeferie.
I højsæsonen hvor det er varmest, nyder kysten alligevel godt af en let svalende vind fra nordvestlig retning.

Kystens mange byer er nærmest vokset sammen til et langt ferieområde med små hyggelige landsbyer, lidt større og mere livlige badebyer med et stort udvalg af caféer, restauranter og barer - samt områdets absolut mest spændende by, Kretas næststørste by, Chania.

På grund af det milde klima er området grønt og frodigt, med mange blomster, træer og opdyrkede arealer. Her laves bl.a. en hel del olivenolie.

De bedste steder at bo på Chaniakysten

Hvor er det bedst at holde ferie på Chaniakysten ?
Det afhænger meget af dit temperament. Langs kysten er der mange skønne badebyer, nogle er meget stille og rolige småbyer med fred og ro, andre er mere livlige, mens storbyen Chania med dens venetianske historiske centrum og havnemiljø er i en klasse for sig selv.

Byerne Platanias, Agia Marina og Agii Apostoli er populære badebyer tæt ved stranden, men også i overkommelig afstand til Chania. Gerani og Maleme er rolige byer med gode strande.
Platanias er den største og livligste af badebyerne. Her finder du mange shoppingmuligheder, restauranter, cafeer og barer. Det er også her nattelivet er bedst blandt badebyerne.

Hvis du vælger at bo i selve Chania har du mulighed for både at nyde sydens herlige byliv med shopping, restauranter, cafeer og barer med det tilhørende festlige natteliv - og en varm badeferie med udgangspunkt fra byens nærliggende badestrande. Blandt Chanias sandstrande er især Golden Beach populær.

Hvordan kommer jeg rundt på Chaniakysten ?

Der kører jævnligt busser langs hele kysten. De er ikke særligt præcise, men kører hele tiden. Det er muligt at betale kontant, men hav gerne lige beløb. Der kører en buslinie mellem Chania og kystbyerne.
Taxa er også en mulighed, og de kan ofte prajes på gaden.
Har du lyst til selv at køre en tur i området, er der rigtig mange lokale udlejningsfirmaer med biler, motorcykler, scootere og cykler.

Vandsport ved Chaniakysten

Den lange kyststrækning ved Chaniabugten byder på et stort antal strande og masser af muligheder for stort set alle former for vandsport, bl.a. vandcykler, vandski, jet ski, bananbåd, snorkling m.m.

Der er flere dykkercentre som tilbyder dykkerture til flotte grotter, klippehuler og andre spændende steder. Det er også muligt at erhverve sig et dykkercertificat.
Bl.a. i Chania og Platanias findes der populære dykkercentre.

Er du mere til at komme i højden, og nyde udsigten samtidig med et sug i maven, så er parasailing måske lige dig !
Der tilbydes parasailing flere steder langs chaniakysten.

Hvad kan jeg opleve ved Chaniakysten

På Chaniakysten har du en del muligheder for at opleve den ægte græske feriestemning. Her er en afslappet atmosfære, sol, varme, badning og strandliv. Du kan også udforske de maleriske landsbyer langs kysten, hvor du kan opleve den autentiske græske kultur og gastronomi. Glem ikke at besøge Chania by med sin charmerende gamle bydel, de farverige havnefrontsrestauranter og den imponerende venetianske havn.

Chaniakysten er også et fantastisk udgangspunkt for at udforske Kretas naturskønne bagland med sine dramatiske kløfter, frodige dale og imponerende bjerglandskaber. En tur gennem Samaria-kløften eller en køretur til Lefka Ori-bjergene vil give dig uforglemmelige naturoplevelser.


Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.> Agia Marina > Agii Apostoli > Chania > Platanias


Populært på Chaniakysten

ArtiklerVi anbefaler