Skat af sommerhusudlejning 2023

Udlejning af privat sommerhus i 2023

Skat ved udlejning af sommerhus i 2023

Tjen penge på at udleje din feriebolig. Her får du reglerne for udlejning af dit sommerhus/feriebolig i 2023.
Hvis du udlejer din feriebolig, f.eks. dit sommerhus eller ferielejlighed skal du som udgangspunkt betale skat af lejeindtægten.

Du kan vælge mellem 2 metoder når du udlejer din private feriebolig: enten et fast bundfradrag eller efter regnskabsmetoden.

Hvor meget er det skattefrie bundfradrag for ferieboligudlejning i 2023 ?

Hvis du selv udlejer dit sommerhus eller feriebolig, er det skattefrie bundfradrag i 2023 på kr. 12.200 pr. feriebolig.

Hvis du udlejer dit sommerhus eller feriebolig igennem et udlejningsbureau, er det skattefrie bundfradrag i 2023 på kr. 44.500 pr. feriebolig.

Du skal betale 60 % i skat af lejeindtægten fratrukket bundfradraget. Beløbet skrives på din årsopgørelse i rubrik 37 og på din forskudsopgørelse i felt 218.

Hvad er regnskabsmetoden for ferieboligudlejning ?

Når du bruger regnskabsmetoden har du ikke et fast bundfradrag. I stedet laver du et regnskab over udlejningen og betaler skat af overskuddet. Du skal altså tage din lejeindtægt og herefter fratrække dine faktiske udgifter i forbindelse med ferieboligudlejningen.
Husk at gemme alle kvitteringer i mindst 5 år, da SKAT kan bede om at se dem.

Overskud af ferieboligudlejning efter regnskabsmetoden er kapitalindkomst.
Beløbet skrives på din årsopgørelse i rubrik 37 og på din forskudsopgørelse i felt 218.

Hvad kan jeg trække fra min lejeindtægt ?

Udgifter som kan fratrækkes din lejeindtægt er alle udgifter som er direkte relaterede til ferieboligudlejningen. Det kan f.eks. være udgifter til annoncering, forsikring, el, vand og varme. Vedligeholdelse af inventar, og afskrivning af inventar kan også fratrækkes. Inventar omfatter IKKE hårde hvidevarer.
Du kan trække grundskyld fra for de uger, hvor du udlejer ferieboligen.

Husk at din indtægt er både selve lejeindtægten og betaling af forbrug af evt. el, vand og varme fra lejere lagt sammen. Husk også at forsikringer og grundskyld skal beregnes forholdsmæssigt. Udlejer du 10 uger årligt, kan du således fratrække 10/52 af din årlige udgift til indboforsikring og grundskyld.
Du kan IKKE fratrække vedligeholdelsesudgifter på selve ferieboligen, kun inventaret.

Få nedslag i din ejendomsværdiskat når udlejer din feriebolig

De uger din feriebolig er udlejet skal du ikke betale ejendomsværdiskat af. Det udlejede antal uger skal skrives på din årsopgørelse.

Sommerhusudlejning gennem sommerhusbureau

Danske sommerhusudlejningsbureauer indberetter automatisk fradraget til SKAT.
Du kan også vælge at bruge metoden med regnskabsmæssigt fradrag. Beløbet skrives på din årsopgørelse i rubrik 37 og på din forskudsopgørelse i felt 218. 


Rejsemål: Europa > Danmark

Danmark

Med mere end 8.700 kilometers kystlinje er du aldrig langt fra en strand i Danmark. Her er hav, fjorde, søer og åer, bakker og dale, grønne skove og frodige marker – og ikke mindst, en masse dejlige øer, store og små.
Danmark bliver ofte rost som værende et af de grønneste lande i verden.

Hver eneste sommer strømmer turister til landet, især til den jyske vestkyst som lokker med hvide uendelige sandstrande flankeret af klitterne. En badeferie ved den danske kyst i godt sommervejr kan bestemt være en uforglemmelig oplevelse.

Langs kysterne er de velkendte feriehuse beliggende fra syd til nord, og sommerhusferie er en yndet dansk ferieform.

Campingferie i Danmark er også rigtig populært blandt både danskere og udenlandske feriegæster. Med over 500 campingpladser, hvoraf de fleste har en naturskøn beliggenhed ved vand eller skov, er mulighederne mange.
Danmark er faktisk det land som har flest campister i forhold til dets indbygge ...Læs mere om Danmark
Nordic Choice Hotels er Nordens største hotelkæde

ArtiklerVi anbefaler