Rejse til Ungarn - det skal du vide

Badeferie ved Balatonsøen

Ungarn

Balatonsøen med de gode muligheder for en badeferie med sol, strand og vand – og den smukke og historiske hovedstad Budapest. Det er et par af de mest kendte destinationer i ferielandet Ungarn.
Her får du nyttig viden og gode tips til rejsen til Ungarn.

Hvordan er vejret i Ungarn ?

Ungarns kontinentale klima betyder at landet har længere og varmere somre, med flere solskinstimer og mindre regn, end de fleste andre europæiske lande. I sommerperioden fra maj til september ligger gennemsnitstemperaturen på 22-27 gr.

Skal jeg have pas med til Ungarn ?

Ja, som dansk statsborger skal gyldigt pas medbringes når du rejser til Ungarn. Ungarn er med i Schengen-samarbejdet, men passet bruges til at dokumentere at du er dansk statsborger.
Passet skal være gyldigt under hele opholdet. Der er ikke krav om gyldighed ud over opholdet.
Der er ikke visumkrav for danske statsborgere ved ophold under 90 dage .

Gælder det blå EU-sygesikringskort i Ungarn ?

Ja, i Ungarn er offentlig sundhedsbehandling gratis ligesom i Danmark. Hospitaler og læger skal være tilknyttet den offentlige sygesikring. Kortet dækker ikke sundhedsbehandling hos private læger og hospitaler, og nogle opererer med begge dele.
Vær derfor opmærksom på at du modtager den offentlige, og dermed gratis sundhedsbehandling.
Det anbefales at købe en rejseforsikring hvis du ønsker yderligere dækning, f.eks. privat behandling, medicin og gratis hjemtransport.

Sprog

I Ungarn tales der ungarsk. Hej på ungarsk hedder ”Helló"
I turistområderne og de større byer taler de godt engelsk.

Valuta & betalingskort

Valutaen i Luxembourg er Forint (HUF). En Forint = 100 fillér
Det er muligt at betale med betalingskort mange steder, dog ikke altid på småbeløb. Hav altid kontanter på dig til småindkøb m.m.
Betalingskort som Visa, Mastercard og Eurocard kan benyttes mange steder i hæveautomater.

Drikkepenge

Det er normalt at give drikkepenge i Ungarn, bl. a. når man er ude og spise på restaurant, men generelt forventes der drikkepenge indenfor alle servicefag. 10-15 % i drikkepenge er meget normalt.

El

I Ungarn er der 220 volt i stikkontakterne. Adapter til danske stik er ikke nødvendigt.

Telefon & internet

Ungarns landekode er +36. Internet er tilgængeligt de fleste steder.

Drikkevand

Postevand fra hanen kan godt drikkes.

Tidszone

Ungarn er i tidszone GMT +1 (Danmark er i GMT +1). Klokken er derfor det samme som herhjemme.

Religion

De fleste ungarer er kristne. 


Rejsemål: Europa > Ungarn

Tihany Quijo

Ungarn er en perle i Centraleuropa, der tilbyder en fantastisk blanding af kultur, historie, naturskønne landskaber, termiske bade og en rig kulinarisk arv.

Ferie i Ungarn

Termiske bade: Ungarn er kendt som "Badebyernes Land" på grund af sine over 1.000 termiske kilder. Besøgende kan nyde afslappende og helbredende badeoplevelser i byer som Budapest, Székesfehérvár og Eger.

Kultur og historie: Ungarn har en rig historie og et væld af kulturelle seværdigheder. Landet byder på imponerende slotte, kirker, museer og arkitektoniske perler som f.eks. Budaborgen, Fiskerbastionen og Parlamentsbygningen i Budapest.

Smuk natur: Ungarn har et varieret landskab med bakkede vinmarker, frodige skove, maleriske floder og søer. Besøg det UNESCO-beskyttede kulturlandskab ved Hortobágy Nationalpark eller det smukke Balatonsøområde for at opleve landets naturskønhed.

Gastron ...Læs mere om Ungarn
ArtiklerVi anbefaler