Rejse til Tjekkiet - det skal du vide

Tjekkiet i al sin Pragt

Tjekkiet

Tjekkiet er kendt for storslået storbyferie i Prag. Landet med den flotte natur med bjerge, floder og grønne områder, er dog også ideelt til bilferie, aktiv ferie og camping.
Her får du nyttig viden og gode tips til din rejse til Tjekkiet.

Hvordan er vejret i Tjekkiet ?

Der er grønt og frodigt i Tjekkiet med milde, fugtige somre og kolde, våde vintre. Tjekkiets landskab med bjerge, bakker, dale og mange floder betyder at klimaet varierer meget. I Tjekkiet er August den varmeste måned med op til 25°C. Den bedste tid, vejrnæssigt, at tage rejse til Tjekkiet er fra Maj til September.

Skal jeg have pas med til Tjekkiet ?

Ja, som dansk statsborger skal gyldigt pas medbringes når du rejser til Tjekkiet. Selvom Tjekkiet er med i Schengen-samarbejdet, skal passet bruges til at dokumentere at du er dansk statsborger.
Et gyldigt pas er den eneste dokumentation af statsborgerskab for danske statsborgere som er internationalt godkendt. Passet skal være gyldigt under hele opholdet. Der er ikke krav om gyldighed ud over opholdet.
Der er ikke visumkrav for danske statsborgere.

Gælder det blå EU-sygesikringskort i Tjekkiet ?

Ja, i Tjekkiet er offentlig sundhedsbehandling gratis ligesom i Danmark.
Hospitaler og læger skal være tilknyttet den offentlige sygesikring. Kortet dækker ikke sundhedsbehandling hos private læger og hospitaler, og nogle opererer med begge dele.
Vær derfor opmærksom på at du modtager den offentlige, og dermed gratis, sundhedsbehandling.
Det anbefales at købe en rejseforsikring hvis du ønsker yderligere dækning, f.eks. privat behandling, medicin og gratis hjemtransport.

Sprog

Det officielle sprog i Tjekkiet er tjekkisk.
Tjekker er også gode til engelsk og tysk. "Goddag" hedder "dobrý den" på tjekkisk, ”hej” hedder ”ahoj”.

Valuta & betalingskort

Valutaen i Tjekkiet er Tjekkiske koruna (CZK). En koruna = 100 halíru
Det er muligt at betale med betalingskort de fleste steder, dog ikke altid på småbeløb. Hav altid kontanter på dig til småindkøb m.m.
Betalingskort som Visa, Mastercard og Eurocard kan benyttes mange steder i hæveautomater.

Drikkepenge

I Tjekkiet er det normalt at give drikkepenge på spisesteder og restauranter. Du kan runde op eller lægge 5-10 % til beløbet.

El

I Tjekkiet er der 220 volt i stikkontakterne. Adapter til danske stik er ikke nødvendigt.

Telefon & internet

Tjekkiets landekode er +420. Internet er tilgængeligt på de fleste hoteller.

Drikkevand

Postevand fra hanen kan godt drikkes, men det anbefales alligevel at drikke flaskevand da vandet er tilsat klor. Vandet kan bruges til tandbørstning.

Tidszone

Tjekkiet er i tidszone GMT +1 (Danmark er i GMT +1). Klokken er derfor det samme som herhjemme.

Religion

I Tjekkiet er der flere trosretninger, bl.a. protestanter, katolikker og ortodokse.
Der er også mange tjekker som regner sig selv som ikke religiøse. 


Rejsemål: Europa > Tjekkiet

Tjekkiet i sin Pragt (Pisek)

Tjekkiet, beliggende i hjertet af Centraleuropa, er et charmerende ferieland fyldt med historie, kultur, smuk natur og enestående arkitektur.

Ferielandet Tjekkiet

Historie og kultur: Tjekkiet har en lang og fascinerende historie, der afspejles i dens imponerende arkitektur, slotte, kirker og historiske byer som Prag, Ceský Krumlov og Kutná Hora. Landet er også berømt for sine kulturelle begivenheder, teatre og musikfestivaler.

Smuk natur: Tjekkiet byder på en varieret natur med maleriske landskaber, bølgende bakker, dybe skove, floder og søer. Nationalparker som Bohemian Switzerland og Šumava tilbyder fantastiske muligheder for vandreture, cykling og andre udendørsaktiviteter.

Kurbade og Wellness: Tjekkiet er kendt for sine helbredende kurbade og wellnesscentre, hvor besøgende kan forkæle sig selv med spa-behandlinger, termiske bade og afslapning i smukke omgivelser.

...Læs mere om Tjekkiet
Populært i Tjekkiet

ArtiklerVi anbefaler