Rejse til Sverige - det skal du vide

Sommer i Sverige

Sverige - vores dejlige naboland

Friluftsliv i den skønne svenske natur, enten som familieferie i en stuga eller på en af de mange campingpladser. Jagt- eller fiskeferie med vennerne. Sejlerferie i skærgården, eller en vandrerferie langt ude i ødemarken. Det er nok sådan de fleste tænker om ferie i Sverige.
Sverige kan dog også byde på rigtig spændende storbyferie med alt hvad der hører dertil - f.eks. i smukke Stockholm.

Hvordan er vejret i Sverige ?

Det meste af Sverige har tempereret fastlandsklima med lange snevintre og lune og milde somre.
Den sydlige del af Sverige har det mest behagelige klima med lunt vejr og tørreste klima. Perioden Maj til September er vejrmæssigt den bedste tid at holde ferie i Sverige. I denne periode er der lunest og lysere dage.
Sommertemperaturene ligger gennemsnitligt på 20-23 gr.

Skal jeg have pas med til Sverige ?

Nej, som dansk statsborger er der ikke krav om pas hvis du rejser mellem de nordiske lande. Du skal dog stadig kunne identificere dig og skal derfor medbringe billedlegitimation. Dit pas vil være velegnet som billedlegitimation og kræves undertiden af fly- og færgeselskaber. Derfor anbefales det at medbringe dit pas.

Gælder det blå EU-sygesikringskort i Sverige ?

Ja, i Sverige er offentlig sundhedsbehandling gratis ligesom i Danmark. Hospitaler og læger skal være tilknyttet den offentlige sygesikring. Kortet dækker ikke sundhedsbehandling hos private læger og hospitaler, og nogle opererer med begge dele.
Vær derfor opmærksom på at du modtager den offentlige, og dermed gratis, sundhedsbehandling.
Det anbefales at købe en rejseforsikring hvis du ønsker yderligere dækning, f.eks. privat behandling, medicin og gratis hjemtransport.

Sprog

Det officielle sprog i Sverige er svensk.
En meget stor del af svenskerne taler engelsk. "Hej" hedder "Hej" (udtales ”Hæj”) på svensk. Også "hallå" eller "hejsan" betyder "hej".

Valuta & betalingskort

Valutaen i Sverige er svenske kroner (SEK) 1 krona = 100 örer.
Det er muligt at betale med betalingskort overalt i Sverige
Kontanter kan hæves med betalingskort som Visa, Mastercard og Eurocard mange steder i hæveautomater.

Drikkepenge

I Sverige har de stort set samme regler for drikkepenge på spisesteder som i Danmark, drikkepenge er inkluderet i prisen. Giv drikkepenge ved at runde op, hvis du er særligt tilfreds med maden og betjeningen.
Ved Taxakørsel gives der 10 % i drikkepenge.

El

I Sverige er der 230 volt i stikkontakterne. Adapter til danske stik er ikke nødvendigt.

Telefon & internet

Sveriges landekode er +46. Internet er tilgængeligt på de fleste hoteller.

Drikkevand

Postevand fra hanen kan godt drikkes.

Friluftsliv

Den gamle allemandsret (allemansrätten) giver alle personer retten til at færdes frit i naturen til fods, hest, ski, cykel eller med båd, også på andres private ejendom.
Med denne ret kommer en forpligtelse til at respektere integriteten af naturen og andres privatliv.

Tidszone

Sverige er i tidszone GMT +1 (Danmark er i GMT +1). Klokken er derfor det samme som herhjemme.

Religion

Svenskere er ikke særligt religiøse. 


Rejsemål: Europa > Sverige

Sverige er et fantastisk ferieland med en overflod af naturskønne vidder, historiske byer, kulturelle oplevelser og venlige mennesker. Med sit varierede landskab, der spænder fra tætte skove og smukke søer til majestætiske bjerge og øde skærgårde, tilbyder Sverige noget for enhver smag.

En af Sveriges største trækplastre er dets utrolige natur. Landet er hjemsted for tusindvis af søer, herunder de berømte Vättern og Vänern, såvel som imponerende skove og fjelde. Nationalparker som Abisko, Sarek og Tyresta tilbyder spektakulære vandrestier, bjergbestigning og muligheder for at opleve den uberørte svenske natur på nært hold.

Om sommeren kan man nyde aktiviteter som kajakroning, cykelture og vildmarkscamping, mens vinteren byder på skiløb, sneskovandring og hundeslædekørsel. Sverige er et fascinerende land fyldt med enestående naturlige skønheder, spændende byer, og en rig kultur, der tiltrækker besøgende fra hele verden.

Læs mere om SverigeNordic Choice Hotels er Nordens største hotelkæde

ArtiklerVi anbefaler