Rejse til Litauen - det skal du vide

Cafeer i Kaunas gamle bydel

Historiske Litauen

Med sin fantastiske natur med grønne skove, søer, floder og dejlige strande langs Østersøen, er Litauen kendt som et naturskønt feriemål.
De hyggelige og historiske byer med turistappeal og kulturliv er også et stort trækplaster for turisme, f.eks. storbyferie.
Her får du nyttig viden og gode tips til din rejse til Litauen.

Hvordan er vejret i Litauen ?

Litauen har et tempereret kontinentalt klima med både milde somre og kolde vintre. Sommertemperaturerne kommer op på 20-21 grader.

Skal jeg have pas med til Litauen ?

Ja, som dansk statsborger skal gyldigt pas medbringes når du rejser til Litauen. Selvom Litauen er med i Schengen-samarbejdet, skal passet bruges til at dokumentere at du er dansk statsborger.
Et gyldigt pas er den eneste dokumentation af statsborgerskab for danske statsborgere som er internationalt godkendt. Passet skal være gyldigt under hele opholdet. Der er ikke krav om gyldighed ud over opholdet.
Der er ikke visumkrav for danske statsborgere.

Gælder det blå EU-sygesikringskort i Litauen?

Ja, i Litauen er offentlig sundhedsbehandling gratis ligesom i Danmark.
Hospitaler og læger skal være tilknyttet den offentlige sygesikring. Kortet dækker ikke sundhedsbehandling hos private læger og hospitaler, og nogle opererer med begge dele.
Vær derfor opmærksom på at du modtager den offentlige, og dermed gratis, sundhedsbehandling.
Det anbefales at købe en rejseforsikring hvis du ønsker yderligere dækning, f.eks. privat behandling, medicin og gratis hjemtransport.

Sprog

Det officielle sprog i Litauen er litauisk.
Størstedelen af unge litauere taler engelsk. "Hej" hedder "Sveiki" på litauisk.

Valuta & betalingskort

Valutaen i Litauen er EURO (EUR). En Euro = 100 Eurocent
Det er muligt at betale med betalingskort de fleste steder, dog ikke altid på småbeløb. Hav altid kontanter på dig til småindkøb m.m.
Betalingskort som Visa, Mastercard og Eurocard kan benyttes mange steder i hæveautomater.

Drikkepenge

I Litauen er det på cafeer og restauranter velset at give drikkepenge ved at runde op eller lægge 5-10 % til beløbet.

El

I Litauen er der 220 volt i stikkontakterne. Adapter til danske stik er ikke nødvendigt.

Telefon & internet

Litauens landekode er +370. Internet er tilgængeligt på de fleste hoteller.

Drikkevand

Postevand fra hanen kan godt drikkes. Vandet kan dog have en bismag af klor, som bruges til rensning af vandet.

Tidszone

Litauen er i tidszone UTC +2 (Danmark er i GMT +1). Litauen er 1 time foran klokken i Danmark. Klokken er derfor 13.00 i Litauen når den herhjemme er 12.00.

Religion

Den største religion i Litauen er katolismen. Derudover er der andre religiøse retninger som f.eks. lutherske og græsk-ortodokse kristne trosretninger m.m. 


Rejsemål: Europa > Litauen

Stranden ved Klaipeda

Litauen er en charmerende baltisk nation, rig på historie, kultur og naturskønhed.

Litauen har en stolt og lang historie, der strækker sig tilbage til middelalderen og endda før. Besøgende kan udforske historiske seværdigheder som Trakai Slot, Vilnius Gamle By og Hill of Crosses, der vidner om landets rige fortid og kulturelle arv.

Landet byder også på enestående naturskønhed, herunder frodige skove, maleriske søer, flotte kyster og idylliske landsbyer. Besøg Curonian Spit, en UNESCO-beskyttet halvø, eller Aukštaitija Nationalpark for at opleve Litauens imponerende natur.

Litauen er kendt for sin levende kunstscene, musikfestivaler, teaterforestillinger og traditionelle håndværk. Besøg et af landets mange kunstmuseer, deltag i en folkedansforestilling eller udforsk lokale kunstgallerier og håndværksmarkeder.

Litauisk køkken byder på en blanding af traditionelle retter og moderne gastronomiske trends. Prøv lokale specia ...Læs mere om Litauen
ArtiklerVi anbefaler