Rejse til Irland - det skal du vide

Livlige Irland

Musik og dans er en stor del af Irlands DNA. Den grønne og frodige ø med de smukke historiske bygninger helt tilbage fra middelalderen, er hjem for et helt særligt og livligt folkeslag – her vil du føle dig velkommen.
Her får du gode tips og nyttig viden om at rejse til Irland.

Hvordan er vejret i Irland ?

Det maritime klima i Irland er præget af den varme Golfstrøm i Atlanterhavet som medfører meget nedbør året rundt. Irland bliver ikke særlig varm om sommeren, højeste sommertemperaturer ligger på op til 19-20 gr. - vintrene er milde.

Skal jeg have pas med til Irland ?

Ja, som dansk statsborger skal gyldigt pas medbringes når du rejser til Irland. Passet skal være gyldigt under hele opholdet. Der er ikke krav om gyldighed ud over opholdet.
Der er ikke visumkrav ved længere tids ophold for danske statsborgere.

Gælder det blå EU-sygesikringskort i Irland ?

Ja, i Irland er offentlig sundhedsbehandling gratis ligesom i Danmark. Hospitaler og læger skal være tilknyttet den offentlige sygesikring. Kortet dækker ikke sundhedsbehandling hos private læger og hospitaler, og nogle opererer med begge dele.
Vær derfor opmærksom på at du modtager den offentlige, og dermed gratis, sundhedsbehandling.
Det anbefales at købe en rejseforsikring hvis du ønsker yderligere dækning, f.eks. privat behandling, medicin og gratis hjemtransport.

Sprog

De officielle sprog i Irland er Engelsk og Irsk.

Valuta & betalingskort

Valutaen i Irland er Euro (EUR).
Det er muligt at betale med betalingskort mange steder, dog ikke på småbeløb. Hav altid kontanter på dig til småindkøb m.m.
Betalingskort som Visa, Mastercard og Eurocard kan hæves mange steder i hæveautomater.

Drikkepenge

I Irland er det velset at give 5-10 % i drikkepenge ved restaurantbesøg.

El

I Irland er der 230 volt i stikkontakterne. Adapter til danske stik er nødvendigt i mange tilfælde.

Telefon & internet

Irlands landekode er +353. Internet er tilgængeligt på de fleste hoteller.

Drikkevand

Postevand fra hanen kan godt drikkes. Vandet er af god kvalitet.

Tidszone

Irland er i tidszone UTC (Danmark er i UTC +1). Danmark er en time foran Irland. Når klokken er 12.00 i Danmark er klokken 11.00 i Irland.

Religion

Irland er primært romersk-katolsk. Religion betyder meget for den enkelte irer. 


Rejsemål: Europa > Irland

Hyggelig cafe i Irland

Irland er en ø-nation beliggende i det nordvestlige Europa og er kendt for sin smukke natur, rige historie, levende kultur og venlige befolkning.

Hvad kan Irland tilbyde på en ferie

Storslået natur: Irland er berømt for sine betagende landskaber, der spænder fra vilde kyststrækninger og grønne bakker til dramatiske klipper og bølgende marker. Besøgende kan udforske ikoniske steder som Cliffs of Moher, Ring of Kerry, Giant's Causeway og Connemara Nationalpark.
Rig historie: Irland har en rig historie, der strækker sig tilbage tusinder af år, og landet er fyldt med gamle ruiner, slotte, klostre og arkæologiske steder. Udforsk historiske seværdigheder som Blarney Castle, Dublin Castle, Rock of Cashel og Newgrange.
Levende kultur: Irland er kendt for sin levende kultur, der omfatter traditionel irsk musik, dans, litteratur og kunst. Besøg Dublin for at opleve byens livlige pubscene, d ...Læs mere om Irland


ArtiklerVi anbefaler