Vytautas the Great War Museum

K. Donelaičio Str. 64, LT-44248 Kaunas - WWW KORT
Kaunas krigsmuseum

Kaunas krigsmuseum Vcohen

Vytautas the Great War Museum i Kaunas, Litauen, er en central institution for landets militærhistorie. Grundlagt i 1921 og opkaldt efter en af Litauens mest fremtrædende historiske figurer, Vytautas den Store, har museet gennemgået flere udvidelser og renoveringer for at blive et moderne og omfattende museum.

Museet huser en imponerende samling af genstande og artefakter relateret til Litauens militære fortid og nutid. Dette inkluderer våben, uniformer, dokumenter, fotografier og personlige genstande, der spænder over forskellige perioder af Litauens historie, herunder perioden som en del af det polsk-litauiske samvælde, de to verdenskrige og Sovjetperioden.

En af museets mest bemærkelsesværdige aspekter er dens samling dedikeret til Vytautas den Store, der omfatter våben, portrætter, skulpturer og personlige genstande. Derudover præsenterer museet udstillinger om specifikke perioder og begivenheder i Litauens militære historie, såsom uafhængighedskrigen og partisanbevægelsen.

Vytautas the Great War Museum fungerer også som et forskningscenter og arkiv for Litauens militærhistorie og arrangerer midlertidige udstillinger, foredrag og undervisningsprogrammer for offentligheden. Det er en værdifuld ressource for historikere, studerende og alle med interesse for militærhistorie.


Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.

 


Rejsemål: Europa > Litauen > Kaunas

Žaliakalnis Funicular Railway Bernardaas

Litauens andenstørste by Kaunas ligger centralt placeret i landet, i en dal hvor floderne Nemunas og Neris mødes og flettes sammen ved byens historiske centrum.

Kaunas er med sin interessante historie og velbevarede arkitektur, krydret med mange spændende kulturoplevelser - en helt speciel storbyoplevelse.
Besøg f.eks den charmerende gamle bydel - Old Town, og udforsk byens historiske kirker, forte og slotte.

Slap af i en af de hyggelige parker, se en forestilling på et af byens mange teatre, nyd stemningen på et af de mange torve, sluk sulten og tørsten på en hyggelig restaurant eller cafe, tag på shopping eller oplev byens charme ved blot at slentre igennem den.

Unikt gågademiljø

I Kaunas centrum finder du et virkelig charmerende gågademiljø med 2 gågader i forlængelse af hinanden. I Kaunas midtby ligger den 1,6 km lange gågade Friheds Alléen - Laisvės alėja - som er en bred gågade med en flot grøn allé af lind ...Læs mere om Kaunas


ArtiklerVi anbefaler