Sagrada Familia

Carrer de Mallorca 401, 08013 Barcelona, Spain KORT
Imponerende Sagrada Familia

Imponerende Sagrada Familia

Den ikoniske, men ufærdige kirke Sagrada Familia - Temple Expiatori de la Sagrada Família - er den mest populære seværdighed i Barcelona, ja hele Spanien faktisk. Kirken besøges hvert år af millioner af turister.

Kirken som der stadig bygges på, er på UNESCO's Verdensarvsliste, og regnes for Antoni Gaudis absolutte mesterværk.
Byggeriet af den enorme kirke startede helt tilbage i 1882.

Barcelonas verdensberømte og helt unikke arkitekt Gaudi er hovedarkitekt på bygningen, og har med sin specielle stil med naturen som inspiration, bygget på projektet i over 40 år. Heraf har han fået tilnavnet "Guds arkitekt". Antoni Gaudi var stærkt religiøs.
Gaudi døde i 1926, og herefter har andre arkitekter bygget videre efter Gaudis planer og visioner for kirken.

Kirken får tre facader som hver især illustrerer fødsel, død og Jesu opstandelse.
I dag har den imponerende katolske katedral i bydelen Eixample 8 tårne. Planen er at kirken, når den er færdigbygget, skal have 18 tårne på mellem hele 90-170 m højde.
Tårnene skal repræsentere de tolv disciple, de fire apostler, samt jomfru Maria og Jesus.

La Sagrada Familia har har helt fra starten i 1882 delt vandene. Nogle finder byggestilen aldeles rædselsfuld - andre lovpriser den særprægede katedral som et arkitektonisk mesterværk. Alle er dog enige om at kirken er helt unik.

Det er muligt at gå op gennem La Sagrada Familias snoede tårntrapper, og derfra nyde en fantastisk udsigt over Barcelona.


Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.

 


Rejsemål: Europa > Spanien > Barcelona

Barcelona

Fantastiske Barcelona omfavner dig med sin betagende palette af pulserende storbyatmosfære, spændende oplevelser, feriecharme, sol og strand.

Her finder du enestående seværdigheder, moderne arkitektur, attraktioner, shopping, cafeer og natklubber, kunst, kulturoplevelser og historie.

Samtidigt er Barcelona beriget med et skønt klima med sol og varme, herlige sandstrande og mange muligheder for solbadning, badning og vandsport.

Sport, især fodbold, er en stor del af Barcelonas DNA.
Med det imponerende fodboldstadion Camp Nou som hjemmebane, med plads til 100.000 tilskuere, hersker storklubben FC Barcelona i byen – et ”must see” for enhver FC Barcelona fan.

Det er ikke så underligt at Spaniens næststørste by er et af Europas mest populære rejsemål – for Barcelona har bare det hele!

På grund af sin alsidighed, er Barcelona perfekt til både en kortere storbyferie på 3-4 dage eller en længere sol- og badeferi ...Læs mere om Barcelona
Populært i Barcelona

ArtiklerVi anbefaler