Rejsemål: Sjælland > Nordsjælland > Tisvildeleje

Stranden ved Tisvildeleje 11thearlofmar

Tisvilde er en populær kyst- og sommerhusby i Nordsjælland med ca. 1.500 indbyggere. Tisvilde er beliggende i Tibirke Sogn ved Kattegat to kilometer syd for Holløselund, ni kilometer nordvest for Helsinge og 24 kilometer nordvest for Hillerød. Byen tilhører Gribskov Kommune og er beliggende i Region Hovedstaden.

Tisvilde Hegn ligger ved Tisvildeleje, og Tibirke Kirke ligger i byen. Den nordligste del af byen ved kysten kaldes for Tisvildeleje, og der er adgang til Tisvildeleje Strand.

Stranden er omkring 25 m bred og strækker sig fra Stængehus Strand i syd og til Vejby Strand i nord. Umiddelbart syd for stranden ligger Tisvilde Hegn. Stranden er lukket for bilkørsel, men det er muligt at parkere på en stor parkeringsplads helt nede ved stranden. Der er ca. 1 km til Tisvildeleje Station. Badestranden har det blå flag.

Tisvilde skiftede i årene 2010-12 navn til "Nissevilde" i december måned, og byskiltene udskiftedes, så der stod Nissevilde.

I løbet af første halvdel af det 20. århundrede udviklede Tisvildeleje sig til et yndet feriested, fremmet af jernbaneforbindelsen.

I begyndelsen var det områderne nærmest Tisvilde Hegn, som blev udstykkede, men i efterkrigstiden bredte sommerhusbebyggelsen sig både ind i landet og nordpå langs kysten indtil, at hele kysten i op til 1 kms bredde ind i landet var bebygget.

Wikipedia

Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.

Populært i Tisvildeleje

Nordic Choice Hotels er Nordens største hotelkæde

ArtiklerVi anbefaler