Rejsemål: Europa > Danmark > Sønderjylland

Dybbøl Mølle Gorm Casper

Sønderjylland er grønne marker og dale, skove og fjorde, hav og strand. Området oser af kultur, historie, sjov og underholdning for hele familien og naturoplevelser. Der er masser af gode og børnevenlige strande med roligt og lavt vand ud mod Lillebælt og rundt om øen Als og halvøen Kegnæs. Mod vest sætter Vadehavet med tidevand og den flade marsk sit karakteristiske præg på regionen.

Sydjylland er grænseland til Tyskland, og det ses tydeligt i både traditioner og byggestil. Flensborg Fjord danner en naturlig grænse fra Als til Kruså.

Rømø har én lang og bred strand med det fineste hvide sand, hvor Nordsøen ruller ind med skiftende styrke alt efter vind og vejr.

Mod vest er landskabet præget af Vadehavet, og udsigten over det flade marskland er uendelig. Høje diger beskytter mod tidevand og stormflod og gør marsken til et kæmpe græsningsområde for kvæg og får. I Tøndermarsken ved Højer og ved Ribe kan du opleve sluserne, som sikrer marsken mod oversvømmelse.

Mod øst står landskabet i skarp kontrast til det flade marskland. Da den sidste istid var slut for ca. 14.000 år siden, efterlod den et grønt og bakket landskab med dybe fjorde og dale – for eksempel Tunneldalen ved Haderslev, Kongeådalen vest for Vejen og naturområdet med de smukke søer ved Jels.

Mod syd, langs Flensborg Fjord, er der skyggefulde skove og dejlige strande og fra Gendarmstien smukke udsigter over fjorden til Tyskland.

Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.

> Arrild > Billund > Genner Strand > Gråsten
> Højer > Hejlsminde > Jelling > Kolding
> Løjt Kirkeby > Lavensby Strand > Mommark > Rømø, Bolilmark
> Rømø, Havneby > Rømø, Kongsmark > Rømø, Kromose > Rømø, Lakolk
> Rømø, Sønderstrand > Rømø, Sydøen > Rømø, Toftum > Rømø, Vadehav
> Rømø, Vesterhede > Rendbjerg > Skovmose > Varnæs

Populært i Sønderjylland

Nordic Choice Hotels er Nordens største hotelkæde

ArtiklerVi anbefaler