Rejsemål: Europa > Danmark > Østjylland

Randers Regnskov Cees van Roeden

Østjylland er grønne landskaber og store skove, kyster med fine badestrande og livlige spændende byer. Groft sagt strækker Østjylland sig fra Kattegat i øst til Viborg-egnen i vest og fra Fredericia i syd til Hobro i nord.

Det grønne og bakkede Østjylland er formet af istidens gletschere og har efterladt et smukt og bakket morænelandskab.

Østjylland kendetegnes af familievenlige strande med fint sand, der er lavt vand langs kysten og havet er ikke for voldsomt. Sommerhuse ligger ofte tæt på strandene ved Kattegat, i rolige omgivelser ofte i eller ved skovområder. Også i fjordene – især i Horsens og Vejle fjorde finder du gode badestrande og roligt vand at bade i.
Området er populært blandt børnefamilier der ønsker at holde ferie i sommerhus, ferielejelighed, eller på campingplads, specielt p.g.a de børnevenlige badestrande.

Den gamle Hærvej, som løber fra Viborg til den dansk-tyske grænse, er en populær vandre- og cykelrute. Gudenåen og Silkeborgsøerne benyttes i stor stil af ferieglade turister til kano- og kajaksejlads.
Lystfiskere kan finde mange gode fiskevande i de østjyske åer og langs Kattegatkysten.

Der findes et væld af smukke naturoplevelser i Østjylland, f.eks. naturområdet Mols Bjerge med lyngbakker og enebærbuske, som ligger på Djursland. Det midtjyske Søhøjland med Danmarks største å Gudenåen, de mange smukke søer og den storslåede udsigt fra Himmelbjerget ved Ry, er blot nogle af oplevelserne omkring Silkeborg og Skanderborg.

Syd for Viborg ligger Hald Sø med de fredede Dollerup Bakker, hvor landskabet er storslået og uspoleret. Vest for Viborg ligger Kongenshus Mindepark midt på den jyske hede omgivet af lyngarealer. Jorden er sandet og kalkholdig, og i Mønsted og Daugbjerg Kalkminer nord for mindeparken er der brudt kalk i århundreder. De nedlagte miner er åbne for publikum, som kan opleve de dybe minegange og kæmpe flagermuskolonier.

Vejle Ådal er særdeles naturskønt og Grejsdalen nordvest for Vejle er Danmarks største kløft. Området er enestående og naturskønt med høje skovklædte skrænter med Grejs Å løbende i bunden.

Byer:
Århus – Hovedby i Østjylland og Danmarks næststørste - er en livlig og dynamisk by med et hyggeligt latinerkvarter og en populær ågade.
Billund - hjemby for en af Danmarks største attraktioner, nemlig det originale LEGOLAND®.
Viborg - en af landets ældste byer med en smuk middelalderby rundt om domkirken.
Ebeltoft - kønne gamle huse og brostensbelagte gader er bl.a. hjemsted for Fregatten Jylland.
Grenaa - smuk gammel by, med attraktionen Kattegatcentret.
Hobro, Randers, Horsens og Vejle ligger alle i bunden af dybe smukke fjorde.
Fredericia - gammel fæstningsby som er smukt placeret ud til Lillebælt.
Silkeborg - smukt beliggende handelsby ved Silkeborgsøerne, bl.a. kendt for hjuldamperen "Hjejlen".

De mest besøgte turistattraktioner i Østjylland er Legoland i Billund, Den Gamle By i Aarhus som er et levende købstadsmuseum og er et levende billede af livet, som det var i de gamle danske byer helt tilbage til 1500 tallet.
Djurs Sommerland i Nimtofte - Med mere end 60 forlystelser har Djurs Sommerland alt, hvad legebørn overhovedet kan ønske sig – fra sjove og hyggelige familieforlystelser til en hæsblæsende tur i Danmarks største og hurtigste rutschebane.
I Givskud Zoo kan du opleve dyr fra hele verden - kør i din egen bil eller tag med safaribussen på vilde dyreoplevelser. Du kommer helt tæt på Givskud Zoos mere end 1000 dyr og over 90 forskellige arter.
Randers Regnskov finder du i Randers centrum, mellem Randers City og Gudenåen. Regnskoven er en af Danmarks største turistattraktioner, hvor du kan opleve tre regnskovskontinenter under tag; Sydamerika, Asien og Afrika.

Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.

> Djursland > Aarhus > Juelsminde > Randers
> Silkeborg

Populært i Østjylland

Nordic Choice Hotels er Nordens største hotelkæde

ArtiklerVi anbefaler