Rejsemål: Europa > Danmark > Østjylland

Strandliv Morten Bjarnhof

Østjylland er en fantastisk feriedestination, der byder på en perfekt kombination af smuk natur, charmerende byer og spændende attraktioner. Denne region, der strækker sig fra Kattegat i øst til Viborg-egnen i vest og fra Fredericia i syd til Hobro i nord, er kendt for sine grønne landskaber, store skove og dejlige kyster.

Naturelskere vil elske de bakkede terræner, der er formet af istidens gletschere og efterladt et smukt og varieret morænelandskab. De familievenlige strande med fint sand og lavt vand langs kysten gør Østjylland til et ideelt sted for en badeferie. Sommerhuse tæt på strandene og omgivet af rolige skovområder tilbyder en perfekt ramme for en afslappende ferie.

For de eventyrlystne er der masser af aktiviteter at vælge imellem, herunder vandreture og cykelture langs den gamle Hærvej, der løber fra Viborg til den dansk-tyske grænse. Kano- og kajaksejlads på Gudenåen og Silkeborgsøerne er også populære aktiviteter blandt turister. Lystfiskere vil finde mange gode fiskevande i de østjyske åer og langs Kattegatkysten.

Der er også en række smukke naturoplevelser at udforske, herunder Mols Bjerge på Djursland, det midtjyske Søhøjland omkring Silkeborg og Skanderborg, samt Hald Sø og Dollerup Bakker syd for Viborg.

Østjylland byder også på en række charmerende byer med en rig kulturarv. Aarhus, Danmarks næststørste by, har en livlig atmosfære og en imponerende arkitektur, især i det hyggelige latinerkvarter og langs Ågade. Andre bemærkelsesværdige byer inkluderer Viborg med sin smukke middelalderlige bykerne, Ebeltoft med sine kønne gamle huse og brostensbelagte gader, samt Silkeborg, der er kendt for sine smukke søer.

De mest populære turistattraktioner i Østjylland inkluderer LEGOLAND i Billund, Den Gamle By i Aarhus, Djurs Sommerland i Nimtofte, Givskud Zoo og Randers Regnskov i Randers. Disse attraktioner tilbyder sjove og spændende oplevelser for hele familien og er et must-see under dit besøg i Østjylland.


Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.

> Aarhus > Djursland > Juelsminde > Randers
> Silkeborg


Populært i Østjylland

Nordic Choice Hotels er Nordens største hotelkæde

ArtiklerVi anbefaler