Rejsemål: Sjælland > Nordsjælland > Hornbæk

Hornbæk Sø med Hotel Bretagne i baggrunden

Hornbæk er især kendt for sine mondæne sommerhusområder og den store brede sandstrand, der om sommeren tiltrækker tusinder af badegæster.

Hornbæk er beliggende i Nordsjælland og er en bydel i byområdet Hornbæk-Dronningmølle. Bydelen ligger ved Øresundskysten ca. 12 km. nordvest for Helsingør. Hornbæk ligger i Hornbæk Sogn, Helsingør Kommune. Kommunen tilhører Region Hovedstaden.

Hornbæk har ca. 3.600 indbyggere, men om sommeren er Hornbæk besøgt af omkring 35.000 feriegæster.

Byen har togforbindelse til Helsingør og Hillerød via Gilleleje med Lokaltog.

På Hornbæk Bibliotek findes turistinformation, hvor man også kan få fisketegn til Hornbæk Sø. Hornbæk var oprindeligt kendt som et lille fiskeleje, i 1800 tallet berømmet af maleren Holger Drachmann.

I centrum af den ældre del af den traditionelle fiskerlandsby ligger Hornbæk Kirke. Derudover er byen kendt for det tidligere badehotel Trouville, der nu er lavet om til ferielejligheder.

Hornbæk Strand er en badestrand i Hornbæk ved det nordvestlige Øresund. Stranden strækker sig henholdvis vest for Hornbæk Havns mole og øst for Hornbæk Havns mole. Den er omkring 30 m bred og strækker sig fra Dronningmølle Strand i vest og til Stenstrup Strand i øst.

Hornbæk Strand er Nordkystens største og mest besøgte strand. Der er ca. 1 km til Hornbæk Station. Badestranden har det blå flag.

Wikipedia

Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.

Populært i Hornbæk

Nordic Choice Hotels er Nordens største hotelkæde

ArtiklerVi anbefaler