Rejsemål: Europa > Danmark > Fyn & øer

Hyggelige Fyn Cees van Roeden

Velkommen til eventyrøen Fyn. Hovedstaden på øen er Odense, fødested for vores berømte eventyrforfatter HC Andersen.

Fyn og dens mange øer er et malerisk område med sandstrande, grønne marker og skove, derfor er øen også kendt som Danmarks grønne ø.
Fyn er en særlig praktisk destination for rejsende fra det europæiske fastland, da både en stor europæisk motorvej samt alle transnationale tog i Danmark kører tværs over øen og gennem dens hovedstad.


Regioner:
Fyn
Fødestedet for HC Andersen, grønne landskaber og smukt beliggende godser.
Langeland
En lang smal ø, med vilde heste og græssende kvæg.
Ærø
En stolt ø med en rig Maritim historie, og nogle dejlige landsbyer.
Sydfynske Øhav
Det Syd-fynske ø-hav, et smalt stræde med mange smukke øer.

Største byer:
Odense - den regionale hovedstad på Fyn og Danmark's tredje største by.
Assens (kystby).
Fåborg (kystby).
Munkebo-Kerteminde - tvilling-kystbyer, porten til Kattegat.
Middelfart - kystby ved Lillebælt bro til Jylland.
Nyborg - kystby ved Storebælt broen til Sjælland.
Rudkøbing på Langeland i det sydfynske øhav.
Svendborg - kystby ved dæmningen til Tåsinge og Langeland.
Ærøskøbing - Den smukke, største by og vigtigste havn på øen Ærø.

Slotte og herregårde:
Det fynske landskab rummer et sandt skatkammer af velbevarede levn fra fortiden. Intet andet sted i Danmark ligger herregårdene så tæt som på Fyn, Langeland og Ærø. Der er ikke mindre end 123, og med deres vidtstrakte marker, skove, alléer og stengærder er de et vigtigt element i det smukke fynske landskab.


Øen er hjemsted for den berømte forfatter H.C. Andersen, hvis tidligere bopæl som er beliggende i centrum af Odense er blevet omdannet til et museum. Lige syd for Odense, i landsbyen Nørre Lyndelse ligger fødestedet for den berømte komponist Carl Nielsen, hvis værker er internationalt kendt. Et museum fortæller historien om hans liv og arbejde.

Svendborg og Kerteminde er begge maleriske maritime byer med farverige huse og brostensbelagte gader. Kerteminde har en noget mere uberørt kvalitet, og er hjemsted for Fjord-og Bæltcentret, et interaktivt museum om livet på havet, med hav-pattedyr som hovedfokus. Begge byer var traditionelt fiskeribyer, og derfor findes der her mange kvalitets fiskerestauranter.

Odense er hjemsted for Den Fynske Landsby, en genopbygning af øens tidligere landsbymiljøer, herunder kun originale huse flyttet fra alle dele af øen og omhyggeligt rekonstrueret.
Odense Zoo er også et besøg værd.

Aktiviteterne er spredt over hele året, og omfatter malkning, traditionel høst og fremstilling af gammeldags håndværk og fødevarer, hvor de besøgende kan deltage.

Fiskeri i vandløb, floder, søer og havet er en populær aktivitet for både lokale og turister, og Odense Å har en stort bestand af regnbueørred. Alt fiskeri kræver en tilladelse, som kan købes på posthuse og i de fleste lystfisker-butikker.

Generelt byder området på mange smukke naturoplevelser, og næsten alle skove er åbne for offentligheden og har vandre-og cykelstier, hvorfra de naturskønne omgivelser kan opleves. I den nordlige del af øen findes skoven Langesøskoven som også omfatter en malerisk sø og et rigt dyreliv.

Bortset fra den største by, Odense, ligger alle større byer i kystnære områder med gode badestrande. Begyndende i den nordøstlige del af øen og bevæger sig med uret, er listen som følger: Kerteminde (NØ), Nyborg (Ø), Svendborg (S), Fåborg (SV), Assens (V), Middelfart (NV), og Bogense (N).

Sommerhusferie er en oplagt mulighed for at opleve øernes smukke natur og herlige sommerliv. Vil man leje sommerhus på Fyn eller en af dens mange øer, findes der mange muligheder for sommerhusudlejning.
Man kan leje et privat feriehus billigt af ejeren selv, eller benytte et af de mange feriehusudlejning-bureauer som tilbyder udlejning af sommerhuse i området.
Der ligger desuden en hel del dejlige campingpladser i området.
Fyn er under alle omstændigheder ideelt til en dejlig familieferie.

Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.





> Ærø > Bøjden > Båring > Det Sydfynske Øhav
> Faaborg > Fyns Hoved > Hasmark Strand > Helnæs
> Horne > Langeland > Munkebo > Odense
> Vejlby Fed

Populært på Fyn & øer

Nordic Choice Hotels er Nordens største hotelkæde

Artikler



Vi anbefaler