Rejsemål: Sjælland > Nordsjælland > Fredensborg

Fredensborg Slot Bob Krist

Fredensborg ligger midt i Nordsjælland, tæt på København, Sverige og alle slotte og museer.

I Fredensborg ligger kongefamiliens forårs- og efterårsresidens, Fredensborg Slot. Der er mange stier i den store slotspark og fine udsigter over Esrum Sø.
Fredensborg by opstod i takt med opførelsen af Fredensborg Slot og ligger lige ved slottet.Det hvide barokslot blev indviet i 1722 og er residens for Dronningen en stor del af året, mens Kronprinseparret bor i Kancellihuset hele året. I juli, når Regentparret holder ferie, åbnes slot, orangeri og den private have for publikum.
I slotsparken er Normandsdalen en af de store attraktioner, 70 skulpturer af norske og færøske bønder og fiskere gør indtryk.Der er overnatningsmuligheder på kroer, hoteller, ferielejligheder og Bed & Breakfast, og for de golfinteresserede er der 3 fine baner at spille på.Gå en tur i den hyggelige gågade og besøg det rige udvalg af butikker og spisesteder der er i byen.

I det grønne og frodige Nordsjælland veksler kuperede åbne landskaber med vældige skove og store søer. Langs nordkysten finder du nogle af Sjællands smukkeste kyststrækninger og bedste badestrande, og langs Øresund er der flotte udsigter over sundet til Sverige.

Mod vest afgrænses regionen af Isefjord og Roskilde Fjord med blide fjordlandskaber og lave enge.

Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.

Ferieboliger

Populært i Fredensborg

Nordic Choice Hotels er Nordens største hotelkæde

ArtiklerVi anbefaler