Rejsemål: Europa > Danmark

Danmark

Med mere end 8.700 kilometers kystlinje er du aldrig langt fra en strand i Danmark. Her er hav, fjorde, søer og åer, bakker og dale, grønne skove og frodige marker – og ikke mindst, en masse dejlige øer, store og små.
Danmark bliver ofte rost som værende et af de grønneste lande i verden.

Hver eneste sommer strømmer turister til landet, især til den jyske vestkyst som lokker med hvide uendelige sandstrande flankeret af klitterne. En badeferie ved den danske kyst i godt sommervejr kan bestemt være en uforglemmelig oplevelse.

Langs kysterne er de velkendte feriehuse beliggende fra syd til nord, og sommerhusferie er en yndet dansk ferieform.

Campingferie i Danmark er også rigtig populært blandt både danskere og udenlandske feriegæster. Med over 500 campingpladser, hvoraf de fleste har en naturskøn beliggenhed ved vand eller skov, er mulighederne mange.
Danmark er faktisk det land som har flest campister i forhold til dets indbyggertal i hele Europa.

Ferieophold på hoteller og kroer, ofte som weekendophold og miniferie, kan bestemt også føjes til listen over de mest populære ferieformer i Danmark.

Ja, vejret kan drille i Danmark, men de lange lyse sommeraftener er til gengæld helt unikke for vores breddegrader - en oplevelse i sig selv.


Interessante byer i Danmark

Blandt Danmarks mange interessante byer er her et lille udpluk.
København - Danmarks hovedstad og største by er en pulserende metropol fyldt med oplevelser, kultur og et væld af seværdigheder og attraktioner.

Århus - Den største by i Jyllnd og Danmark's næststørste by, med det enestående frilandsmuseeum "Den gamle by", om hvordan byen så ud i 1800-tallet.
Odense - Den største by i det fynske, og Danmark's tredje største by, kendt som fødested for HC Andersen, men "Den Fynske Landsby" Frilandsmuseum, og Egeskov Slot, et af de bedst bevarede renæssanceslotte i Europa er også gode attraktioner.
Aalborg - Hjemby for en historisk og malerisk bymidte og larmende Jomfru Ane Gade, som har landets mest pulserende natteliv.
Esbjerg - Danmark's centrum for fiskeri og offshore-industrien, kun en kort 15 minutters tur med færge væk fra den hyggelige ø Fanø.
Sønderborg - Oplev dansk mentalitet i en by, hvor Danmark erkendte sine supermagt ambitioner, og gå en tur igennem det gamle slot eller det kongelige palads i Gråsten.
Herning - Denne lille, men ambitiøse by er en glimrende indgang til de enestående strande på Jyllands vestkyst.
Rønne - Hovedby og indgang til spændende ferie-Bornholm, med sine hyggelige landsbyer, mystiske rundkirker og den spektakulære borgruin på Hammershus.
Nykøbing Falster - Beliggende ved den maleriske fjord, kan du udforske det gamle kloster, slottet, eller besøge de verdensberømte kridtklinter på Møn og øernes dejlige strande.


Det skal du opleve i Danmark

Legoland - Genoplev din barndom i de fantastiske miniature byer og prøv de mange sjove forlystelser i parken af LEGO klodser.
Grenen - Oplev det sagnomspundne lys, som har inspireret mange malere på et af Danmark's mest solrige steder, sæt fødderne i to forskellige have, eller slap af i den maleriske landsby i Skagen.
Læsø - Væk fra det hele på denne øde ø i Danmark's "ørken bælte", rid gennem klitterne til hest og se enestående gårde med tangtage.
Møn - Kridt og malerisk landskab med Viking gravhøje og de dramatiske 128 meter hvide kridtklinter af Møns Klint.
Søhøjlandet - mellem Silkeborg og Skanderborg er et af landets smukkeste områder.

Danmark i bil er en vidunderlig oplevelse og kan stærkt anbefales. Margueritruten er en 3500 km lang rute tilsluttet små naturskønne veje som passerer 100 vigtige danske attraktioner. Den er mærket med brune skilte med en hvid Marguerite blomst. Ruten er markeret på de fleste køreplaner.


De danske øer

Selv almindelige danske turister ved ikke at Danmark er et ø-rige med 72 beboede øer og yderligere over 1000 ubeboede øer af forskellige størrelser. Bortset fra den velkendte turistmagnet Bornholm, med sin rige historie, mystiske rundkirker og historiske borgbygninger, besøges mange af de små øer sjældent af turister, selv om de faktisk er nogle af landets mest spændende rejsemål.

Man bør bestemt overveje at besøge en af de to fjerntliggende øer i Kattegat - Læsø og Anholt, som lokalbefolkningen spøgende omtaler som "det danske ørkenbælte", da de ser meget mindre regn end resten af landet, og har store skår af sandklitter, der dækker en stor del af de to øer, en særegen arkitektur og en afslappet stemning. Også værd at overveje, er øhavet syd for Fyn, et af landets smukkeste områder, som også omfatter de større øer, Langeland og Ærø med nogle utrolig maleriske landsbyer, frodigt grønt og bakket landbrugsjord og vilde heste.

Endelig i Sønderjylland, øerne Fanø, Mandø og Rømø som ligger i Vadehavet, tidevandet danner et lavvandet vandområde med vadeområder og vådområder. Det er rigt på biologisk mangfoldighed, med sæler og et imponerende udbud af fugle, men har også nogle spektakulære strande og hyggelige landsbyer.


Danmarks attraktioner

Københavns Nyhavns Kanal bygget i LEGO klodser i Legoland i Billund – så bliver det da ikke mere dansk. Hvor end du kommer i Danmark finder du en attraktion af en slags, Danmark har nemlig et væld af gode seværdigheder og attraktioner.

Forlystelselsparker har vi mange af, og nogle af dem er faktisk verdenskendte.
Københavns Tivoli, som er en af de ældste forlystelselsparker i verden, er ifølge Walt Disney's egne udtalelser en vigtig inspirationskilde til hans eget Disneyland.
Også beliggende i København, omgivet af imponerende bøgetræer, finder vi Dyrehavsbakken som er verdens ældste forlystelsespark - og begge disse parker har nogle af de ældste stadig fungerende rutschebaner i verden.

Lige så berømt er Legoland i Billund, som er den største og den ældste af de verdensomspændende Lego-forlystelsparker, med sine imponerende miniature LEGO scenerier som topattraktionen, og et stort udvalg af sjove forlystelser for hele familien.
Der er fire andre store forlystelsesparker i landet: Fårup Sommerland, Sommerland Sjælland, Bonbonland, Djurs Sommerland - og en række mindre.


Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.

> Østjylland > Bornholm > Fyn & øer > Lolland, Falster & Møn
> Nordjylland > Sønderjylland > Sjælland > Vestjylland

Ferieboliger

Populært i Danmark

Nordic Choice Hotels er Nordens største hotelkæde

ArtiklerVi anbefaler