Rejsemål: Europa > Cypern

Kysten ved Ayia Napa, Cypern

Med over 300 varme solskinsdage om året, flotte sandstrande med adgang til det fantastiske azurblå hav og den storslåede smukke natur giver middelhavsøen Cypern dig garanti for en afslappende sol- og badeferie.

Middelhavets tredje største ø byder dog også på spændende historie og kultur, indbydende kulinariske oplevelser og mange seværdigheder og store oplevelser.

Afrodite, elskovens gudinde i græsk mytologi, men også gudinden for kærlighed, skønhed og frugtbarhed, er ifølge mytologien født på Cypern.
Det ligger helt i tråd med Cyperns forførende skønhed og tiltrækning.

Øen tiltrækker rigtig mange turister, primært i den sydlige græske del. Der tales både græsk og tyrkisk. Dog er også engelsk udbredt i den sydlige del.

Byerne Ayia Napa, Fig Tree Bay og Paphos er populære turistbyer hvor man kan nyde en rigtig badeferie med de muligheder for både afslapning og aktiviteter der normalt hører et populært turistmål. Her kan de smukke finkornede sandstrande nydes og selvfølgelig er der også masser af vandaktiviteter som f.eks.bådture, dykning, windsurfing, jetski o.s.v.
Er du til fest og farver skal du vælge Ayia Napa. Larnaca og Limassol er mere rolige byer hvor en stor del af lokalbefolkningen bor, dermed også mere autentiske – og endda billigere.

Der er mulighed for at spille golf, vandreture, cykelture og udflugter til Cyperns bjergkæde ”Troodos bjergene”. Her kan du også besøge nogle af de ældre og charmerende landsbyer.

Der er to lufthavne på Cypern. De ligger i henholdsvis Larnaca og Paphos. Vejnettet er godt, dog skal man huske at være påpasselig hvis man selv vil køre i bil. Det skyldes at der som et levn fra den britiske kolonitid, stadig er venstrekørsel på øen.
Ellers er det altid muligt finde en bus eller taxa til fornuftige priser.
I kystbyerne Limassol og Larnaca findes der store havne, hvorfra der er færgeruter og krydstogtskibe lægger til. Der er ikke jernbane eller sporvogne på øen.

Internationalt er Republikken Cypern som ligger 100 km syd for Tyrkiet, anerkendt som hele øens retmæssige regering, men den kontrollerer dog kun de sydlige to tredjedele af øen.

I 1974 besatte Tyrkiet den nordlige tredjedel af øen. Siden er Nordcypern (TRNC) blevet oprettet, men den anerkendes kun af Tyrkiet. Omvendt anerkender Tyrkiet ikke den græsk-cypriotiske regering på sydøen, heller ikke som regering over den sydlige del af øen.

Før august 1974 var fordelingen af befolkningen på Cypern 80 % græsk og 20 % tyrkisk. Delingen af Cypern består efter august 1974, af en i stor grad etnisk græsk del og en etnisk tyrkisk del. I daglig tale omtales de to områder som "den græske" og "den tyrkiske del" af Cypern. Vand fra hanen kan drikkes, men smager ikke godt da det er tilsat klor. Det anbefales at købe vand på flaske. Cypern har 220V strømforsyning, men benytter et trebenet stik til stikkontakter. Adaptere kan købes billigt mange steder.
Møntfoden på Cypern er Euro.


Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.

> Ayia Napa > Larnaca > Limassol > Protaras Fig Tree Bay

Populært på Cypern

ArtiklerVi anbefaler