Sådan dækker det blå sygesikringsbevis på din rejse

Det blå sygesikringsbevis dækker ved sygdom i EU

Husk det blå EU-sygesikringsbevis når holder ferie i udlandet.

Hvis du kommer til skade eller bliver syg under dit ophold i udlandet, er det vigtigt at vide hvordan du undgår en stor ekstraregning.

Med det blå EU-sygesikringskort får du ret til at få dækket dine udgifter til nødvendig sundhedsbehandling i andre EU-lande plus EØS-lande, samt Schweiz.

Hvordan dækker det blå EU-sygesikringskort ?

Dækningen er på samme vilkår som borgerne har i det pågældende land. Der kan derfor være forskel på hvilke sundhedsydelser der er dækket af det blå sygesikringskort, alt efter hvilket land du er på ferie i.

De hospitaler og læger du modtager behandling af, skal være tilknyttet det pågældende lands offentlige sygesikring. Kortet dækker ikke sundhedsbehandling hos private læger og hospitaler, og nogle lande opererer med begge dele.
Vær derfor opmærksom på at du modtager den offentlige, og dermed gratis, sundhedsbehandling.

Dækker det blå EU-sygesikringskort gratis hjemtransport ?

Nej, hjemtransport ved sygdom er ikke dækket af det blå EU-sygesikringskort.

Hvor dækker det blå EU-sygesikringskort ?

EU-lande med dækning af sundhedsbehandling:
Tyskland, Frankrig, Italien, Nederlandene, Belgien, Luxembourg, Danmark, Irland, Grækenland, Portugal, Spanien, Finland, Sverige, Østrig, Cypern, Estland, Letland, Litauen, Malta, Polen, Slovakiet, Slovenien, Tjekkiet, Ungarn, Rumænien, Bulgarien og Kroatien.

EØS og EFTA-lande med dækning af sundhedsbehandling:
Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz.

Husk at bestille det blå EU-sygesikringskort

Du kan få det blå EU-sygesikringskort, hvis du bor i Danmark, er statsborger i et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz, og du er dansk sygesikret.
Bestil sygesikringskortet i god tid inden ferien. Kortet er gyldigt indtil den udløbsdato der står på kortet. Kortet kan bestilles på borger.dk.

Hvad sker der hvis jeg har glemt det blå EU-sygesikringskort ?

Hvis du har ret til det blå EU-sygesikringskort, så er du dækket af den offentlige sygesikring, hvad enten du har kortet med dig eller ej. Du risikerer dog selv at skulle lægge ud for udgifter til behandling. Du kan dog semere få refunderet den del af dine udgifter, som normalt ville være dækket af kortet.

Vær opmærksom på, at du ikke kan bruge det blå kort i den nordlige del af Cypern, som er besat af Tyrkiet og derfor ikke er en del af Republikken Cypern.

Det anbefales at købe en rejseforsikring hvis du ønsker yderligere dækning, f.eks. privat behandling, medicin og gratis hjemtransport - eller hvis din feriedestination ikke er dækket af EU-sygesikringen.

Læs mere om det blå sygesikringskort hos Styrelsen for patiensikkerhed 


Rejsemål: Europa

Oplev Europa Kirk F

Europa er unikt og mangfoldigt med over 50 lande og endnu flere sprog og kulturer.

Nyd sydeuropas sol og varme, eller oplev det betagende vinterlandskab i Nordeuropa. Se nogle af verdens mest moderne bygninger i nogle af verdens ældste byer.

Europa er måske verdens næstmindste kontinent, men det er et sted af ekstrem betydning, både i nutidens verden og gennem historien. De store imperier fra det gamle Grækenland og det gamle Rom var de tidlige stormagter, men århundrederne siden den tid har vi set både fødslen og faldet af flere stormagter.

Europas landskab kan prale af et utroligt varieret terræn. Fra de baltiske bjerge og Dinariske Alper på Balkan stiger landet, når du går nordpå, med Karpaterne, der strækker sig fra Rumænien til Slovakiet og Alperne springer op i Centraleuropa. Apenninerne strækker sig syd fra Alperne ind på den italienske halvø, mens Pyrenæerne adskiller Frankrig og Spanien.
Længere mod nord er landskabet mindr ...Læs mere om Europa
Populært i Europa

ArtiklerVi anbefaler