Sådan er vejret på Rhodos

Solen skinner næsten altid på Rhodos

Ferieøen Rhodos, som ligger i det syd-østlige hjørne af Det Ægæiske Hav, tæt på Tyrkiet, har et behageligt middelhavsklima med varme og tørre somre samt milde regnfulde vintre.

Den daglige gennemsnitstemperatur varierer fra 12 °C i januar til 29 °C i august. Maksimum-temperaturerne kan i perioder blive en del højere.

I den varme sommerperiode kan der ofte forekomme temperaturer over 30 °C.
Der blæser dog en svalende vind over øen, som gør vejret behageligt.

Vinden som hedder "Meltemi vinden" blæser fra midten af ​​maj til midten af ​​september. Denne vind er stærkest på vestkysten af Rhodos.
Derfor er vestkysten velegnet til surfing og anden vandsport - østkysten er til gengæld mere badevenlig, da den ligger i læ for vinden.
P.g.a. læforholdene er der ofte varmere på østkysten.

Hvornår er det bedst at tage til Rhodos ?

Det bedste tidspunkt at besøge Rhodos er mellem juni og september. Her er der varmt med mange solskinsdage.
Rhodos har mere end 300 solskinsdage om året - derfor kaldes øen også "Solskinsøen".

I perioden juni til november ligger havtemperaturen over 23 .
Den bedste måned at bade i havet er i august, hvor den gennemsnitlige havtemperatur er 25-27 °C.

Det regner stort set ikke i denne periode.

Hvornår er det varmest på Rhodos ?

Den varmeste måned på Rhodos er august. Her er der gennemsnitligt en daglig maksimumtemperatur på 29 °C og en gennemsnitlig minimumstemperatur på 25 °C.
August er dog kun marginalt varmere end juli - så både juli og august kan med rette regnes for de varmeste måneder på Rhodos.

Vejret på Rhodos

jan feb mar apr maj jun jul aug sep okt nov dec
Høj °C 16 16 17 19 22 26 28 29 27 24 21 17
Lav °C 13 13 14 15 19 22 25 25 24 21 17 14
Hav °C 18 17 17 18 20 24 26 27 27 24 21 19
Regn mm 167 131 75 41 18 2 0 0 15 69 118 186

Den vådeste måned er december. Årets køligste måned er januar.

Forår på Rhodos

Allerede i foråret (marts, april og maj) bliver det lunt og sommerligt med temperaturer på 19-22 °C sidst i perioden. Regnvejrsdage bliver sjældnere.
Forårsvejret er velegnet til at udforske øen og dens mange seværdigheder.


Sunday

Ialyssos / Ixia / Kremasti / Grækenland

SunCharter ferierejser

14 dage 07-09-2024 06:00 fra Aalborg

7.799,00


Sommer på Rhodos

Sommerperioden i juni, juli og august, er varm, solrig og tør. Der falder stort set aldrig regn i perioden, og havtemperaturen ligger mellem behagelige 24-27 °C.

Efterår på Rhodos

Efteråret fra september til november er i begyndelsen af perioden meget sommerlige med høje temperaturer og mange solskinsdage.
Sidst i september og i oktober bliver vejret mere svingende med både gode og mindre gode dage rent vejrmæssigt. Havtemperaturen er stadig velegnet til badning, da havet er blevet opvarmet igennem hele sommerperioden. Havtemperaturerne ligger over 21 °C.

Vinter på Rhodos

Vinteren på Rhodos er mild og regnfuld. De højeste dagtemperaturer ligger på 16-17 °C, hvilket jo egentligt er ganske dejligt om vinteren. 


Rejsemål: Grækenland > Dodekaneserne > Rhodos

Akropolis, Lindos Kfilis68

Solskinsøen Rhodos

Man kan godt forstå at den populære ferieø Rhodos også kaldes ”Solskinsøen”. Med over 300 solskinsdage om året, kombineret med den næsten konstante og lette middelhavsbrise, er klimaet utroligt behageligt.
Her er der garanti for sol og varme.

Rhodos ligger helt nede i det syd-østlige hjørne af det græske øhav, kun omkring 20 km fra Tyrkiet. Rhodos er omkranset af 2 store have - Det Ægæiske Hav mod vestkysten og Middelhavet mod østkysten.

Rundt om på Rhodos ligger der mange dejlige strande som er velegnede til badning, afslapning, leg og vandsport. De nordvestlige kyster er populære blandt surfere da der her er mere vind.

Vestkysten er frisk og blæsende. Østkysten, som ligger i læ for vinden, er til gengæld foretrukket af familier og badegæster som nyder de skønne badestrande. På østkysten er der normalt også et par grader varmere på p.g.a læforholdene.

Tager du en tur længere i ...Læs mere om Rhodos
Populært på Rhodos

ArtiklerVi anbefaler