Rejse til Ungarn - det skal du vide

Badeferie ved Balatonsøen

Ungarn

Balatonsøen med de gode muligheder for en badeferie med sol, strand og vand – og den smukke og historiske hovedstad Budapest. Det er et par af de mest kendte destinationer i ferielandet Ungarn.
Her får du nyttig viden og gode tips til rejsen til Ungarn.

Hvordan er vejret i Ungarn ?

Ungarns kontinentale klima betyder at landet har længere og varmere somre, med flere solskinstimer og mindre regn, end de fleste andre europæiske lande. I sommerperioden fra maj til september ligger gennemsnitstemperaturen på 22-27 gr.

Skal jeg have pas med til Ungarn ?

Ja, som dansk statsborger skal gyldigt pas medbringes når du rejser til Ungarn. Ungarn er med i Schengen-samarbejdet, men passet bruges til at dokumentere at du er dansk statsborger.
Passet skal være gyldigt under hele opholdet. Der er ikke krav om gyldighed ud over opholdet.
Der er ikke visumkrav for danske statsborgere ved ophold under 90 dage .

Gælder det blå EU-sygesikringskort i Ungarn ?

Ja, i Ungarn er offentlig sundhedsbehandling gratis ligesom i Danmark. Hospitaler og læger skal være tilknyttet den offentlige sygesikring. Kortet dækker ikke sundhedsbehandling hos private læger og hospitaler, og nogle opererer med begge dele.
Vær derfor opmærksom på at du modtager den offentlige, og dermed gratis sundhedsbehandling.
Det anbefales at købe en rejseforsikring hvis du ønsker yderligere dækning, f.eks. privat behandling, medicin og gratis hjemtransport.

Sprog

I Ungarn tales der ungarsk. Hej på ungarsk hedder ”Helló"
I turistområderne og de større byer taler de godt engelsk.

Valuta & betalingskort

Valutaen i Luxembourg er Forint (HUF). En Forint = 100 fillér
Det er muligt at betale med betalingskort mange steder, dog ikke altid på småbeløb. Hav altid kontanter på dig til småindkøb m.m.
Betalingskort som Visa, Mastercard og Eurocard kan benyttes mange steder i hæveautomater.

Drikkepenge

Det er normalt at give drikkepenge i Ungarn, bl. a. når man er ude og spise på restaurant, men generelt forventes der drikkepenge indenfor alle servicefag. 10-15 % i drikkepenge er meget normalt.

El

I Ungarn er der 220 volt i stikkontakterne. Adapter til danske stik er ikke nødvendigt.

Telefon & internet

Ungarns landekode er +36. Internet er tilgængeligt de fleste steder.

Drikkevand

Postevand fra hanen kan godt drikkes.

Tidszone

Ungarn er i tidszone GMT +1 (Danmark er i GMT +1). Klokken er derfor det samme som herhjemme.

Religion

De fleste ungarer er kristne. 


Rejsemål: Europa > Ungarn

Tihany Quijo

Ungarn er blandt verdens 15 mest populære rejsedestinationer. Ungarn har siden tidlig middelalder været den vestlige civilisations østlige udpost i Europa.

Sammen med stigende autonomi i det østrigske kejserdømme blomstrede en moderne højkultur op, og i dag står Budapests caféer og kulturinstitutioner ikke tilbage for, hvad man kan finde i Wien. Mellem floderne Donau og Tisza findes en stor rigdom i folkedragter, folkesangere og folkedansere.

Sporene af balkanisme kan iagttages i blandingen af serbisk, svabisk, slovakisk, rumænsk og romersk folkekultur i dets møde med den ungarske kultur.

Den ungarske kulturindflydelse er også mærkbart tilstede i nærliggende provinser i nabolandene som Vojvodina, Transsylvanien, sydlige dele af Slovakiet og Østrig, hvor man mange steder også finder store ungarske minoritetsgrupper.

Ungarn dyrker meget paprika, hvilket genspejles i det kulinariske med retter som Gulyás, pörkölt og lecsó samt krydr ...Læs mere om Ungarn
Populært i Ungarn

ArtiklerVi anbefaler