Rejse til Kroatien - det skal du vide

Betagende natur, sol, sommer og herligt ferievejr.

Sydeuropas ferieperle - Kroatien

Det rolige, afslappende tempo, de smukke byer og den betagende natur, sol, sommer og herligt ferievejr. Kroatien er en sydeuropæisk ferieperle, som er lige så oplagt til en spændende kør-selv-ferie, som en dejlig charterferie.
Her får du nyttig viden og gode tip til rejsen til Kroatien.

Hvordan er vejret i Kroatien ?

Kystområderne i sydlige Kroatien ved Adriaterhavet har subtropisk middelhavsklima, mens der i resten af landet er tempereret fastlandsklima. Det betyder at Kroatien har godt solrigt og tørt vejr fra forår til efterår.
Der er lunt og dejligt vejr i Kroatien, men sjældent temperaturer over 30 grader.

Skal jeg have pas med til Kroatien ?

Ja, som dansk statsborger skal gyldigt pas medbringes når du rejser til Kroatien. Kroatien er med i Schengen-samarbejdet, men passet bruges til at dokumentere at du er dansk statsborger. Passet skal være gyldigt under hele opholdet. Der er ikke krav om gyldighed ud over opholdet.
Der er ikke visumkrav for danske statsborgere ved ophold under 90 dage .

Gælder det blå EU-sygesikringskort i Kroatien ?

Ja, i Kroatien er offentlig sundhedsbehandling gratis ligesom i Danmark. Hospitaler og læger skal være tilknyttet den offentlige sygesikring. Kortet dækker ikke sundhedsbehandling hos private læger og hospitaler, og nogle opererer med begge dele.
Vær derfor opmærksom på at du modtager den offentlige, og dermed gratis, sundhedsbehandling.
Det anbefales at købe en rejseforsikring hvis du ønsker yderligere dækning, f.eks. privat behandling, medicin og gratis hjemtransport.

Sprog

Det officielle sprog i Kroatien er kroatisk.
Engelsk, tysk og italiensk tales i turistområderne. De fleste unge kroater taler engelsk. "Hej" hedder "Bok" på kroatisk.

Valuta & betalingskort

Valutaen i Kroatien er Euro (EUR). En Euro = 100 Eurocent
Det er muligt at betale med betalingskort mange steder, dog ikke altid på småbeløb. Hav altid kontanter på dig til småindkøb m.m.
Betalingskort som Visa, Mastercard og Eurocard kan bruges mange steder i hæveautomater.

Drikkepenge

I Kroatien er det normalt at give ca. 10% i drikkepenge på restauranter.
Ved Taxakørsel gives der ikke drikkepenge.

El

I Kroatien er der 230 volt i stikkontakterne. Adapter til danske stik er ikke nødvendigt.

Telefon & internet

Kroatiens landekode er +385. Internet er tilgængeligt på de fleste hoteller.

Drikkevand

Postevand fra hanen kan godt drikkes.

Tidszone

Kroatien er i tidszone GMT +1 (Danmark er i GMT +1). Klokken er derfor det samme som herhjemme.

Religion

Kroatien er primært romersk-katolsk. 


Rejsemål: Europa > Kroatien

Split, Kroatien

Kroatien har en imponerende historie, et faktum, der er bedst forklares gennem det enorme opbud af websteder der er et besøg værd. De fleste byer har et historisk centrum med dens typiske arkitektur. Der er forskelle mellem kysten og den kontinentale del, så begge områder er et must. Den mest berømte by er Dubrovnik, et glimrende eksempel på den kystnære arkitektur, men på ingen måde den eneste der er et besøg værd.

Lige så vigtigt er hovedstaden og største by, Zagreb, med en befolkning på omkring 1 million. Det er en moderne by med alle moderne faciliteter, men byen har en afslappet stemning. I øst, er regionen Slavonija med den regionale hovedstad Osijek og Vukovar inspirerende. Spredt i hele regionen er vinmarker og vinkældre, hvoraf de fleste giver rundvisninger og smagsprøver.

Kroatien er et land på Balkan på den østlige side af Adriaterhavet, øst for Italien. Det er omgivet af Slovenien mod nordvest, Ungarn mod nord, Bosnien-Hercegovina mod ...Læs mere om Kroatien


Populært i Kroatien

ArtiklerVi anbefaler