Kroatien gået over til Euro

Nu skal du bruge Euro i Kroatien

Nu skal du bruge Euro i Kroatien

09-01-2023

Kroatien gået over til Euro

Den 1. januar 2023 er Kroatien gået over til Euro og blev således det 20. land i Europa der fik Euro som hovedmønt.

Til og med 14. januar kan man betale med både Euro og Kuna, men byttepenge udebetales i Euro.

Har du overskydende Kuna til at ligge fra sidste ferie ? - så fortvivl ikke.
I hele 2023 veklsler Kroatiens nationalbank Kuna til Euro. Derfor forventes det at du kan benytte Kuna på din rejse til Kroatien i 2023. 


Rejsemål: Europa > Kroatien

Split, Kroatien

Kroatien har en imponerende historie, et faktum, der er bedst forklares gennem det enorme opbud af websteder der er et besøg værd. De fleste byer har et historisk centrum med dens typiske arkitektur. Der er forskelle mellem kysten og den kontinentale del, så begge områder er et must. Den mest berømte by er Dubrovnik, et glimrende eksempel på den kystnære arkitektur, men på ingen måde den eneste der er et besøg værd.

Lige så vigtigt er hovedstaden og største by, Zagreb, med en befolkning på omkring 1 million. Det er en moderne by med alle moderne faciliteter, men byen har en afslappet stemning. I øst, er regionen Slavonija med den regionale hovedstad Osijek og Vukovar inspirerende. Spredt i hele regionen er vinmarker og vinkældre, hvoraf de fleste giver rundvisninger og smagsprøver.

Kroatien er et land på Balkan på den østlige side af Adriaterhavet, øst for Italien. Det er omgivet af Slovenien mod nordvest, Ungarn mod nord, Bosnien-Hercegovina mod ...Læs mere om Kroatien


Populært i Kroatien

Artikler