Zoologisk Museum
Zoologisk Museum er lukket
Efter 52 gode år lukkede det traditionsrige Zoologisk Museum for besøgende den 23. oktober 2022. Lukningen er et led i forberedelserne til den nye museumsbygning, der samler hele Statens Naturhistoriske Museum i nye fantastiske rammer i Botanisk Have. Museet forventer at slå dørene op til den nye bygning i 2025.
I mellemtiden kan du fortsat besøge Statens Naturhistoriske Museums særudstillinger på Øster Voldgade 5-7 og Palmehuset i Botanisk Have, hvor der venter masser af oplevelser i naturens verden.
Se mere om den nye museumsbygning og de aktuelle særudstillinger på snm.ku.dk.
Zoologisk Museum er sammen med Geologisk Museum og Botanisk Have en del af Statens Naturhistoriske Museum, der blev stiftet i 2004. Statens Naturhistoriske Museum er organiseret under det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet og har ansvaret for forvaltningen af de nationale naturhistoriske samlinger og den tilknyttede forskning og formidling.
I 2009 indviede Zoologisk Museum den nye permanente udstilling Evolution, der fortæller om Charles Darwin og hans forskningsrejser, der bragte ham til at formulere teorien om evolution. Udstillingen blev oprettet i anledning af 200-året for Darwins fødsel og 150-året for hans værk om evolution, Arternes oprindelse. I 2014 indviede Zoologisk Museum den nye permanente udstilling Det dyrebare, der viser en række af de genstande, som tidligere ellers ikke har været vist frem for offentligheden, fordi de har befundet sig på museets magasiner. Blandt de udstillede genstande er et udstoppet eksemplar af en gejrfugl og kraniet af en dronte - begge uddøde fuglearter. Ligeledes udstilles skelettet af en dinosaur tilhørende arten Diplodocus longus, som levede for 150 millioner år siden i Nordamerika.
Foruden udstillingerne rummer museumsbygningen i Universitetsparken meget store videnskabelige samlinger fra hele verden. Ud over de ældste samlinger og de danske samlinger er der millionvis af dyr indsamlet på ekspeditioner gennem flere hundrede år. Bragt hjem af mennesker, som arbejdede f.eks. i Grønland eller på De Vestindiske Øer.
Museet samler stadig dyr ind, nu mest havdyr og insekter. For pattedyrs og fugles vedkommende nøjes man ofte med at tage små blodprøver til DNA-analyse. Museets zoologer beskæftiger sig med at kortlægge dyrenes slægtskabsforhold og med udforskning af dyrelivet i særligt interessante og truede områder. For eksempel den sydamerikanske regnskov og bjergskovene i Østafrika og Sydøstasien. Også dyrelivet i det nordlige Atlanterhav og i Grønland studeres.
WikipediaVideo-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.
Rejsemål: Sjælland > Nordsjælland > København
Danmarks hovedstad København er turistmagnet for mange, både danskere og udlændinge.
De fleste udenlandske turister i København kommer fra Sverige, Norge og Tyskland.
Den danske hovedstad er desuden grænseby og centrum for Øresundsregionen, som er Nordens største metropolregion. Siden 2000 har København og Malmø været forbundet af Øresundsforbindelsen. Byen ligger på Sjællands østkyst og strækker sig ind over dele af Amager. En række broer og en tunnel forbinder de sjællandske og amagerske bydele.I København findes Danmarks centrale institutioner som Folketinget, kongehuset, højesteret og centraladministrationen.
Byen er på trods af sin yderlige placering i Danmark nationens kulturelle og økonomiske center og et vigtigt trafikknudepunkt med Nordens største lufthavn, Danmarks største banegård og en af de største havne, samt kulturinstitutioner som Parken, Nationalmuseet, Tivoli, Glyptoteke ...Læs mere om København