Tycho Brahe Planetarium

Gammel Kongevej 10, 1610 København V, Danmark - WWW KORT
Planetariet ligger smukt ved søerne

Planetariet ligger smukt ved søerne

Planetarium (tidligere Tycho Brahe Planetarium) nogle gange omtalt som Planetariet er et planetarium, der ligger i København ved den sydlige ende af Skt. Jørgens Sø. Det åbnede i 1989 og er opkaldt efter den danske astronom Tycho Brahe.

Planetarium er først og fremmest et sted for formidling af astronomi og rumfart og derfor er er den permanente udstilling om astronomi og rumforskning en central søjle i planetariets virke. Her kan man blandt andet se en månesten på over 200 g, der er en af de største udstillede månesten udenfor USAs grænser. Den blev bragt tilbage til Jorden i 1972 af Apollo 17-rumskibet.

I februar 2018 åbnede den nye udstilling Made in Space. Udstillingen er designet i samarbejde med engelske 59-productions, der har vundet en række priser for deres projektions- og scenekunst. Udstillingen er interaktiv på både dansk og engelsk og er velegnet til både børn og voksne.

Wikipedia

Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.

 


Rejsemål: Sjælland > Nordsjælland > København

Sommer i København

København

Danmarks hovedstad København er turistmagnet for mange, både danskere og udlændinge.

De fleste udenlandske turister i København kommer fra Sverige, Norge og Tyskland.

Den danske hovedstad er desuden grænseby og centrum for Øresundsregionen, som er Nordens største metropolregion. Siden 2000 har København og Malmø været forbundet af Øresundsforbindelsen.
Byen ligger på Sjællands østkyst og strækker sig ind over dele af Amager. En række broer og en tunnel forbinder de sjællandske og amagerske bydele.
I København findes Danmarks centrale institutioner som Folketinget, kongehuset, højesteret og centraladministrationen.

Byen er på trods af sin yderlige placering i Danmark nationens kulturelle og økonomiske center og et vigtigt trafikknudepunkt med Nordens største lufthavn, Danmarks største banegård og en af de største havne, samt kulturinstitutioner som Parken, Nationalmuseet, Tivoli, Glyptoteke ...Læs mere om København
Populært i København

Nordic Choice Hotels er Nordens største hotelkæde

ArtiklerVi anbefaler