Statens Museum for Kunst

Sølvgade 48 - 50, 1307 København K, Danmark - WWW KORT
Statens Museum for Kunst

Statens Museum for Kunst Ida Tietgen Høyrup

SMK – Statens Museum for Kunst (tidligere Den Kongelige Malerisamling) er Danmarks nationalgalleri og landets hovedmuseum for billedkunst. Det ligger i Sølvgade i Indre By, København ud til Østre Anlæg.

På SMK findes mere end 700 års kunst og kunsthistorie. Museet afholder omkring fem særudstillinger om året, og der tilbydes gratis omvisninger hver søndag for både børn og voksne. Syv fredage om året afholder museet SMK Fridays, hvor åbningstiden udvides til kl. 22, og SMK er ramme for uformelle kunstoplevelser med musik, performances og art talks.

Udover museet i Sølvgade råder SMK over Den Kongelige Afstøbningssamling, der har til huse i Vestindisk Pakhus (opført 1797) på Toldbodgade 40 i København. Den Kongelige Afstøbningssamling rummer cirka 2.500 gipsafstøbninger af skulpturer fra 2.500 f.Kr. til omkring år 1600 og har kun åbent til særlige arrangementer.

SMK råder over ca. 9.250 malerier og skulpturer, 247.000 tegninger og grafiske blade (Den kongelige Kobberstiksamling) samt mere end 2.900 gipsafstøbninger. Samlingerne er museets kerne og udgangspunktet for alt museets arbejde. Samlingerne fortæller om 700 års kunst og kunsthistorie, alt lige fra den tidligste renæssance til kunsten af i morgen. Samlingerne kan opleves i nye præsentationer på museet, der byder på kronologisk overblik, temaer til at fordybe sig i og aktuelle vinkler, der sætter kunsten i perspektiv. Udvalgte værker fra samlingen præsenteres i fire faste udstillinger på Sølvgade.

SMK er en del af Parkmuseerne.

Wikipedia

Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.

 


Rejsemål: Sjælland > Nordsjælland > København

Strøget i København

København

Danmarks hovedstad København er turistmagnet for mange, både danskere og udlændinge.

De fleste udenlandske turister i København kommer fra Sverige, Norge og Tyskland.

Den danske hovedstad er desuden grænseby og centrum for Øresundsregionen, som er Nordens største metropolregion. Siden 2000 har København og Malmø været forbundet af Øresundsforbindelsen.
Byen ligger på Sjællands østkyst og strækker sig ind over dele af Amager. En række broer og en tunnel forbinder de sjællandske og amagerske bydele.
I København findes Danmarks centrale institutioner som Folketinget, kongehuset, højesteret og centraladministrationen.

Byen er på trods af sin yderlige placering i Danmark nationens kulturelle og økonomiske center og et vigtigt trafikknudepunkt med Nordens største lufthavn, Danmarks største banegård og en af de største havne, samt kulturinstitutioner som Parken, Nationalmuseet, Tivoli, Glyptoteke ...Læs mere om København
Populært i København

Nordic Choice Hotels er Nordens største hotelkæde

ArtiklerVi anbefaler