Rådhuset (Kauno rotušė)

Rotušės a. 15, 44279 Kaunas, Litauen KORT
Kaunas rådhus

Kaunas rådhus

Rådhuset blev oprindeligt opført i det 16. århundrede og har gennemgået flere ombygninger og renoveringer, der har givet det sit nuværende udseende. Bygningens arkitektur er en fascinerende blanding af gotisk, renæssance og barok stilarter. Det mest iøjnefaldende træk ved rådhuset er dets høje, slanke tårn, som ofte omtales som "Kaunas' Hvide Svane" på grund af sin elegance og yndefulde proportioner.

Indvendigt er rådhuset lige så imponerende som dets ydre. Det rummer en række historiske sale og værelser, der er rigt dekorerede med kunstværker, antikviteter og møbler fra forskellige perioder. Et af de mest bemærkelsesværdige rum er bryllupssalen, hvor mange par vælger at blive gift på grund af de smukke omgivelser og den romantiske atmosfære.

Rådhuset fungerer også som museum og udstillingssted. Kaunas Bymuseum, som er placeret her, tilbyder besøgende en mulighed for at lære mere om byens historie og kultur gennem forskellige udstillinger og samlinger. Museet indeholder artefakter, dokumenter og kunstværker, der fortæller historierne om Kaunas' udvikling gennem århundrederne.

Ud over at være et historisk og kulturelt centrum er Rådhuspladsen, hvor rådhuset ligger, også et populært mødested for både lokale og turister. Pladsen er omgivet af charmerende gamle bygninger, caféer og restauranter, hvor man kan nyde en kop kaffe eller et måltid mens man beundrer udsigten til rådhuset.


Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.

 


Rejsemål: Europa > Litauen > Kaunas

Liberty Boulevard Augustas Didžgalvis

Litauens andenstørste by Kaunas ligger centralt placeret i landet, i en dal hvor floderne Nemunas og Neris mødes og flettes sammen ved byens historiske centrum.

Kaunas er med sin interessante historie og velbevarede arkitektur, krydret med mange spændende kulturoplevelser - en helt speciel storbyoplevelse.
Besøg f.eks den charmerende gamle bydel - Old Town, og udforsk byens historiske kirker, forte og slotte.

Slap af i en af de hyggelige parker, se en forestilling på et af byens mange teatre, nyd stemningen på et af de mange torve, sluk sulten og tørsten på en hyggelig restaurant eller cafe, tag på shopping eller oplev byens charme ved blot at slentre igennem den.

Unikt gågademiljø

I Kaunas centrum finder du et virkelig charmerende gågademiljø med 2 gågader i forlængelse af hinanden. I Kaunas midtby ligger den 1,6 km lange gågade Friheds Alléen - Laisvės alėja - som er en bred gågade med en flot grøn allé af lind ...Læs mere om Kaunas


ArtiklerVi anbefaler