Puente Nuevo

Calle Armiñán, s/n, 29400 Ronda, Málaga, Spanien - WWW KORT
Puente Nuevo i Ronda, Spanien

Puente Nuevo i Ronda, Spanien

Puente Nuevo er en vejbro i byen Ronda i Andalusien i det sydlige Spanien. Puente Nuevo er den nyeste og største af tre broer, der krydser den 120 meter dybe kløft El Tajo, hvor floden Guadalevin flyder igennem og dermed deler byen i to

Højde:98 m Åbnede:1793 Byggeriet blev påbegyndt:1751Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.

 


Rejsemål: Spanien > Andalusien > Ronda

Puente Nuevo i Ronda, Spanien

Ronda er en mindre by i provinsen Málaga i Andalusien i det sydlige Spanien. Ronda, der har ca 40.000 indbyggere, er en af landets ældste byer og regnes som tyrefægtningens vugge.

Fra Ronda til Malaga ved Middelhavet er der ca 100 km. Byen ligger på en højslette, 750 m.o.h. og den 120 meter dybe kløft El Tajo deler byen i to, den ældre og mauriske bydel La Ciudad og den yngre El Mercadillo.

Der er tre broer over kløften, Puente Nuevo (Den nye bro) fra 1793, Puente Viejo (Den gamle bro) fra 1616 og Puente Romano fra romertiden. Puente Nuevo er et flot bygningsværk og et velbesøgt turistmål, hvorfra der er en spektakulær udsigt over den dybe kløft.

I Ronda findes den ældste tyrefægterarena i Spanien, Plaza de Toros de Ronda. Den er bygget i neoklassisk stil i 1785 af arkitekten José Martin de Aldehuela, som også var arkitekt på broen Puento Nuevo.

...Læs mere om Ronda


Populært i Ronda

ArtiklerVi anbefaler