Louisiana – museum for moderne kunst

Gl. Strandvej 13, 3050 Humlebæk - WWW KORT
Museets have ud til Øresund

Museets have ud til Øresund Yair Haklai

Louisiana Museum of Modern Art, tidligere Museum for moderne kunst er et dansk museum for moderne kunst, der er beliggende i Humlebæk i Fredensborg Kommune i Nordsjælland.

Museet blev indviet 14. august 1958 og er med sine omkring 600.000 årlige besøgende et af Danmarks mest besøgte museer og blandt de ti mest besøge turistattraktioner. Louisiana er en samling af nutidskunst, men også et samspil mellem kunst, arkitektur og landskab.

Der er årligt mellem fire og seks større udstillinger af moderne og nutidig kunst. Der er findes endvidere et børnehus, en café samt en museums-butik med kunstbøger, grafik, plakater og design.

Wikipedia

Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.

 


Rejsemål: Sjælland > Nordsjælland > København

På bådtur i København

København

Danmarks hovedstad København er turistmagnet for mange, både danskere og udlændinge.

De fleste udenlandske turister i København kommer fra Sverige, Norge og Tyskland.

Den danske hovedstad er desuden grænseby og centrum for Øresundsregionen, som er Nordens største metropolregion. Siden 2000 har København og Malmø været forbundet af Øresundsforbindelsen.
Byen ligger på Sjællands østkyst og strækker sig ind over dele af Amager. En række broer og en tunnel forbinder de sjællandske og amagerske bydele.
I København findes Danmarks centrale institutioner som Folketinget, kongehuset, højesteret og centraladministrationen.

Byen er på trods af sin yderlige placering i Danmark nationens kulturelle og økonomiske center og et vigtigt trafikknudepunkt med Nordens største lufthavn, Danmarks største banegård og en af de største havne, samt kulturinstitutioner som Parken, Nationalmuseet, Tivoli, Glyptoteke ...Læs mere om København
Populært i København

Nordic Choice Hotels er Nordens største hotelkæde

ArtiklerVi anbefaler