Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50, 9000 Aalborg, Danmark - WWW KORT
Kunsten & Aalborgtaarnet

Kunsten & Aalborgtaarnet Michael Damsgaard

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg er et kunstmuseum i Aalborg beliggende på Kong Christians Allé. Museet tiltrækker årligt omkring 100.000 besøgende.
Udover den permanente samling viser museet seks-otte særudstillinger om året med dansk og international kunst, ligesom der på museet afholdes koncerter og arrangementer rettet mod børn og unge.

Bygningen er tegnet af den finske arkitekt og designer, Alvar Aalto (1898-1976), i samarbejde med sin hustru Elissa Aalto (1922-1994) og danske Jean-Jacques Baruël (1923-2010). Det blev opført i 1968-1972 i hvidt marmor i en tidligere grusgrav neden for Skovbakken. Det er udført i modernistisk stil med unikke lysindfald. Inden for har musset marmorgulve og kobberlamper, der ligeledes er designet af Aalto. Museumsbygningen er det eneste bygningsværk af Alvar Aalto uden for Finland. Museet blev i 1995 fredet som den første ejendom, der ikke var 100 år gammel.

Museet fokuserer primært på kunst fra ca. 1900 og frem, og huser en samling af moderne kunst fra danske samt udenlandske kunstnere. En del af den store samling, museet besidder i dag, stammer fra flere private samlinger, som museet enten har modtaget i gave eller erhvervet gennem køb.

Wikipedia

Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.

 


Rejsemål: Danmark > Nordjylland > Aalborg

Udsigt over Aalborg fra Skovbakken

Festlige, spændende og charmerende Aalborg - med tilnavnet "Nordens Paris" - er beliggende i det nordlige Himmerland på sydsiden af Limfjorden.

Danmarks fjerde største by er utroligt mangfoldig og kan byde på et væld af oplevelser og sanselige indtryk.

Her er der fest og farver, med den verdenskendte Jomfru Ane Gade som nattelivets absolutte centrum, Karneval og byfester, barer og restauranter. Her er også ro og afslapning, parker og haver, lystbådehavne, friluftsbade, havnebad og endda en forholdsvis centralt beliggende campingplads i byen.

Som Nordjyllands kulturhovedstad tiltrækker Aalborg hvert år et stort publikum til koncerter, shows, teater, messer, udstillinger og forskellige former for underholdning.
De største trækplastre er her Aalborg Kongres & Kultur Center, Musikkens Hus, Nordkraft, Aalborg Teater og kunsmuseet Kunsten.

Som en gammel industri- og handelsby har Aalborg endvidere en smuk gammel bydel med sin helt ege ...Læs mere om Aalborg
Populært i Aalborg

Nordic Choice Hotels er Nordens største hotelkæde

ArtiklerVi anbefaler