Experimentarium

Tuborg Havnevej 7, 2900 Hellerup, Danmark - WWW KORT
Experimentarium

Experimentarium Andersbruun

Experimentarium er et science center beliggende i Hellerup.

Experimentarium åbnede den 9. januar 1991 i Hellerup. Den 26. januar 2017 genåbnede Experimentarium efter en omfattende ud- og ombygning. Det nye Experimentarium er tegnet af det danske arkitektfirma CEBRA.

Experimentarium viser i interaktive udstillingsuniverser forskellige grene af naturvidenskab og teknologi. Publikum bliver integreret ved at kunne afprøve mange af tingene på egen krop som f.eks. fysiske fænomener. Derudover vises skiftende udstillinger, der baserer sig på forskellige temaer.

I 2014 påbegyndtes renoveringen af udstillingshallen i Hellerup efter en massiv fundraising til projektet.

Derfor flyttede Experimentarium midlertidigt væk fra Hellerup i to et halvt år og ind i hjertet af København i det gamle papirlager på øen Christiansholm. På grund af de mindre forhold, var det dog ikke muligt at flytte alle udstillingerne med.

Science centret nåede at have åbent på Papirøen under navnet Experimentarium City fra den 7. februar 2014 til 16. maj 2016, hvor det lukkede igen. Nu kan Experimentarium igen besøges på den velkendte adresse i Tuborg Havn i Hellerup.

Den 27. april 2015 hærgede en voldsom brand ombygningen af Experimentarium på Tuborg Havnevej. Om- og udbygningen er imidlertid færdig, og Experimentarium genåbnede i januar 2017.

Wikipedia

Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.

 


Rejsemål: Sjælland > Nordsjælland > København

Tagpool på Hotel Villa Copenhagen

København

Danmarks hovedstad København er turistmagnet for mange, både danskere og udlændinge.

De fleste udenlandske turister i København kommer fra Sverige, Norge og Tyskland.

Den danske hovedstad er desuden grænseby og centrum for Øresundsregionen, som er Nordens største metropolregion. Siden 2000 har København og Malmø været forbundet af Øresundsforbindelsen.
Byen ligger på Sjællands østkyst og strækker sig ind over dele af Amager. En række broer og en tunnel forbinder de sjællandske og amagerske bydele.
I København findes Danmarks centrale institutioner som Folketinget, kongehuset, højesteret og centraladministrationen.

Byen er på trods af sin yderlige placering i Danmark nationens kulturelle og økonomiske center og et vigtigt trafikknudepunkt med Nordens største lufthavn, Danmarks største banegård og en af de største havne, samt kulturinstitutioner som Parken, Nationalmuseet, Tivoli, Glyptoteke ...Læs mere om København
Populært i København

Nordic Choice Hotels er Nordens største hotelkæde

ArtiklerVi anbefaler