Bangsbo Museum

Dronning Margrethes Vej 6, 9900 Frederikshavn, Danmark - WWW KORT
Bangsbo Museum

Bangsbo Museum Ferieforum.dk

Bangsbo Museum ligger i Bangsbo Skov i den sydvestlige del af Frederikshavn. Museet har til huse i den gamle Bangsbo Hovedgård, som har ført en omskiftelig tilværelse, både arkitektonisk og ejermæssigt.

Siden 1364, hvor Bangsbo blev nævnt første gang i et brev af 13. april, er der et utal af gange blevet bygget op og revet ned, og 49 gange er der udfærdiget et nyt ejerbrev.

I dag er alle bygningerne indrettet til udstillingsbrug. I søfarts-afdelingen har man udstillet Ellingåskibet, der er dateret til 1163, flere andre andre marinearkæologiske fund samt skibsmodeller og motorer. Ladegårdens nordlænge rummer Det Jyske Modstandsmuseum, som efter en omfattende nyopstilling blev indviet 4. maj 2000.

Den stråtækte bindingsværkslade huser en unik vognsamling. Hovedbygningens tre fløje rummer by- og lokalhistorie samt almue- og klunkestue, empiresal og riddersal, som benyttes til skiftende særudstillinger. Desuden vises Nordeuropae største samling af hårkunst, dvs. smykker o.lign. fremstillet af menneskehår.

Bangsbo Museum er i dag en del af Nordjyllands Kystmuseum.

Wikipedia

Video-plugin kan ikke vises da du har fravalgt cookies - klik her for at ændre indstillinger.

 


Rejsemål: Danmark > Nordjylland > Frederikshavn

Udsigt over Frederikshavn Tomasz Sienicki CC BY 3.0

Frederikshavn, der tidligere hed Fladstrand, er den største by i Frederikshavn Kommune og Vendsyssels næststørste.
Havnebyen er beliggende i Region Nordjylland ud til Kattegat på østkysten af den Nørrejyske Ø. Frederikshavn er opkaldt efter Kong Frederik 6. og fik købstadsrettigheder i 1818.

Frederikshavn ligger i et meget varieret landskab med kyst og strand, bakker og smeltevandskløfter samt skov og eng.

Byens centrum bærer præg af, at Frederikshavn som Porten til Skandinavien årligt besøges af anslået fem millioner mennesker. Turisme er blevet en vigtig indtægtskilde for byen, så butiksfladen præges af specialforretninger side om side med de landsdækkende forretningskæder. I weekender og højsæsoner er byen især besøgt af vores skandinaviske naboer, som nyder godt af billige priser på fødevarer og alkohol. I gaderne omkring gågaden finder man både danske og etnisk inspirerede spisesteder. Det Musiske Hus på Rådhuspladsen har været ...Læs mere om Frederikshavn
Populært i Frederikshavn

Nordic Choice Hotels er Nordens største hotelkæde

ArtiklerVi anbefaler